HomeValken '68Interviews Valken’68Erwin van der Nagel (Valken '68): ,,We missen een echte killer voor...

Erwin van der Nagel (Valken ’68): ,,We missen een echte killer voor de goal”

-

artikel image valke 2(Zaterdag, 2C)-Valken ’68 mocht op het eigen Duyfrak aantreden in een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Forum Sport. De bezoekers uit Voorburg hadden voor aanvang van deze wedstrijd één punt meer verzameld dan de ploeg van Andries Wendt en beide ploegen moesten winnen om zich in de subtop van de tweede klasse C te handhaven.

Na het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die direct het heft in handen nam. In de eerste vijftien minuten was het dan ook zonder twijfel de bovenliggende partij. De goed spelende Lars van Bommel bood middels een aantal goede acties Joeri Driebergen en Bastiaan de Mooij een kans, maar beide spelers wisten het net niet te vinden. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar plots sloegen de bezoekers toe. Na een onachtzaamheid in de Valken-defensie was het handenbinder Steven Kenepa (onder meer ooit in het shirt van UVS) die voor een verrassende 0-1 tussenstand zorgde. Valken ’68 was in het overige gedeelte van de eerste helft toch wel wat aangeslagen en via doelpuntenmaker Kenepa kreeg Forum Sport de kans de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De thuisploeg mocht goalie Erwin van der Nagel bedanken dat de achterstand in de rust slechts minimaal was.

In de tweede helft moest de ploeg van Wendt wel wat meer risico gaan nemen. Er werd sneller druk naar voren gezet en er werd nu opportunistisch gespeeld. De gewenste kansen kwamen er ook, maar spits De Mooij had vandaag het geluk niet aan zijn zijde. Doordat Valken ’68 meer mensen naar voren stuurde, gaf het zelf ook steeds meer ruimte weg. Het was echter Van der Nagel die zijn ploeg andermaal in de race hield. Helaas wist in de resterende speeltijd niemand meer een goal te maken, waardoor Valken ’68 teleurstellend de overwinning aan de bezoekers moest laten.

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 118De prima acterende Van der Nagel (foto) was tevreden over zijn eigen optreden, maar teleurgesteld over het resultaat: ,,We hebben vandaag niet eens zo slecht gespeeld, maar zij waren gewoon een stukje effectiever. Zoals wel vaker hebben we denk ik zo’n tachtig procent van de wedstrijd de bal in het bezit gehad, maar daar koop je niks voor. We spelen leuk voetbal tot aan het zestienmetergebied van de tegenstander, maar missen uiteindelijk een echte killer voor de goal. Daarnaast vind ik dat Bastiaan de Mooij vandaag te weinig in stelling is gebracht. Zij hadden trouwens wel een goede nummer 10 en die Kenepa is gewoon een prima spits.”

Ondanks de teleurstellende nederlaag blijft Van der Nagel positief over de rest van het seizoen: ,,Dit was natuurlijk een belangrijke wedstrijd en we hadden er zeker meer van verwacht. Toch moeten we er met zijn allen vol voor blijven gaan, want ik heb het gevoel dat ons seizoen nog niet klaar is. We staan nu dan wel op de zesde plaats, maar ik vind nog steeds dat we voor een periodetitel moeten gaan. Ook denk ik dat we onszelf bij de eerste vijf moeten spelen. Dat zijn we wel zo’n beetje aan onze stand verplicht. Voor de winterstop krijgen we nog Naaldwijk en Kagia. Die wedstrijden moeten we allebei winnen en dan staan we er gewoon weer bij.”

Over zijn eigen ambities had Van der Nagel nog het volgende te melden: ,,Dit seizoen zou ik eigenlijk naar Quick Boys gaan, maar dat is uiteindelijk door een blessure aan de hielen niet doorgegaan. Helaas kamp ik nu enigszins met een heupblessure. Ik moet ervoor zorgen dat ik weer topfit wordt en wie weet wat er de komende jaren dan mogelijk is. Ik heb zeker de ambitie om hogerop te gaan, maar bij Valken heb ik het ook prima naar mijn zin. Als ik Valken verlaat, doe ik dat dan ook zeker niet zomaar.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Herman Binnendijk, (83. Stephan Zwaan) Hans van der Bent, Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel.