donderdag, maart 28, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68 Heemskerk baalt meer dan dat hij glundert

Heemskerk baalt meer dan dat hij glundert

-

artikel image valke 2Geen polonaise, geen dweilorkest en geen slingers. Toch viel er weer wat te vieren bij Valken’68. Vorig seizoen won Valken zo ongeveer alles wat er te winnen viel en kwamen de Valkenburgers terug op tweedeklasse niveau. Dit seizoen is Valken weer terug te vinden in de bovenste regionen en afgelopen zaterdag werd de eerste prijs in de wacht gesleept.

De 2-2 tegen Zevenhoven werd toch als een tikkeltje ‘teleurstellend’ gezien. In de race om de titel werden weer twee punten ingeleverd, maar in die ongemeen spannende slotfase van de competitie hoeft het zeker nog niet over te zijn voor de geelroden. In elk geval werd de nog openstaande tweede periodetitel veroverd en voorlopig hebben dus enkel de tegenstander van afgelopen zaterdag en Valken een prijs.

Roel Heemskerk, hij speelde met Robin Noort in het hart van de defensie, was na afloop haast timide ondanks de zojuist gewonnen prijs.
,,Ja, ik baal van het gelijkspel. Een periodetitel is wel leuk, maar toch. Wanneer je kampioen kan worden, is elk puntenverlies mogelijk dodelijk.”
Een paar minuten later voegt de verdediger met een uitstekende trap nog wel toe dat Valken’68 zeker nog wel meedoet in de strijd om de eerste plaats.

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 46Heemskerk had wel een idee waarom de winst uitbleef. ,,Even na rust kregen we dé kans om de 3-1 te maken. Dat scheelde niets. Bij 3-1 was het gedaan geweest. Daarna zijn we toch weer stilaan naar achteren gaan lopen. Ik denk dat dit te maken had met vermoeidheid aan onze kant. Ik zelf ben anderhalve week ziek geweest en dat kon ik wel merken. Een aantal andere spelers was ook niet meer okselfris en daardoor konden we voorin geen druk meer uitoefenen. Naast het feit dat de energie bij ons weg was, denk ik dat we moeite hadden met hun speelwijze. Zij kwamen hoofdzakelijk met twee man voorop en wij waren niet in staat om de ruimte die we kregen op de flanken uit te buiten.”

Met klassentopscorer Marco Pellegrom en Jens van Zon had Zevenhoven ook wel veel klasse in huis. Van Zon was al eerder de afgelopen seizoenen een plaag voor de ploeg van ’t Duyfrak.

,,Ja, we hadden wel enige angst voor die twee jongens voorin. Pellegrom scoort aan de lopende band en Van Zon kan een veel hoger niveau aan. Dat is echt een topper. Wat dat betreft misten wij Ronald (Kuijt, red.) vandaag enorm. Hij brengt rust en is heel belangrijk voor ons. Met hem erbij hadden we wel anders voor de dag kunnen komen.”

Doelman Erwin van der Nagel was het roerend met de woorden eens van Heemskerk. Kuijt, die ontbrak vanwege droeve omstandigheden, is de speler waar veel omdraait en hij werd node gemist.
,,Ik mis hem oprecht heel erg in het veld. Ik hoop dan ook dat hij er snel weer bij is. Als hij kan spelen, heb ik heel veel vertrouwen in een goeie afloop voor Valken. Maar we mogen ook best wel trots zijn op wat we nu al bereikt hebben. Voorlopig weten we nu dat de competitie voor ons langer kan duren en dat voetbalt de komende weken toch wat meer ontspannen. Ik ga er vanuit dat er pas op de laatste dag beslist gaat worden wie de kampioen is in deze klasse.”

Van der Nagel (op de foto) liet recent weten dat zijn overstap naar Quick Boys niet doorgaat. De sluitpost zou daar de concurrentie aangaan, maar ondertussen liet hij Nieuw-Zuid weten niet te komen en zal hij dus ook volgend seizoen ballen gaan tegenhouden voor Valken’68.

,,Op zich baal ik er enorm van dat het niet doorgaat, maar ik moet eerlijk tegen mezelf en de beide clubs zijn. Ik heb op beide hielen een ‘ei’ zitten en daar heb ik heel veel last van. Vandaag bijvoorbeeld krijg ik weer last na een uur spelen. Dankzij de fysio heb ik al aangepaste schoenen en dat helpt, maar ik ben al tijden niet topfit. Zolang ik dat niet ben, heeft het geen zin om naar Quick Boys te gaan. Daar moet ik drie keer per week trainen en ook nog eens heel intensief. Bij Valken’68 mag ik een training overslaan en hier is veel minder druk. Wat dat betreft weet ik hoe het werkt bij een ploeg die op een hoger niveau uitkomt. Stel je voor dat ik moet keepen en faal doordat ik niet fit ben. Ik sluit echt niet uit dat ik na volgend seizoen de stap zal maken, maar ik moet nu eerst fit worden. Veel rusten in de zomer en met een shockwave therapie hoop ik van de klachten af te kunnen komen.”

Na negen duels kwam Valken dus tot genoeg punten om de periodetitel voor zich op te eisen. Het rijtje nog even in een opsomming: winst op Haaglandia, Roodenburg, DSVP (de leider van dit moment), RAS en Gouda, evenwicht met HVC’10, Forum Sport en Zevenhoven en enkel een nederlaag tegen Lyra.

In de laatste vier duels komt Valken’68 nog uit tegen Lyra (thuis), Haaglandia (uit), Forum Sport (thuis) en Roodenburg (uit). Volgende week spelen voorts de nummers 1 en 2 en 3 en 6 tegen elkaar. De competitie ligt nog volledig open en Andries Wendt en zijn mannen zijn nog volop in de race.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read