vrijdag, april 19, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Heemskerk (Valken '68): ,,Alles hangt af van zaterdag"

Heemskerk (Valken ’68): ,,Alles hangt af van zaterdag”

-

artikel image valke 2In de Eredivisie is het ongekend spannend bovenin, maar in de tweede klasse C op zaterdag is het zo mogelijk nog spannender. Hier strijden geen zes, maar zeven ploegen nog om het kampioenschap en is het onderlinge verschil niet vier, maar slechts drie punten. Valken ’68 had een goede stap kunnen zetten op bezoek bij HVC ’10, maar verloor met 2-0.

HVC ’10, één van de zeven kanshebbers voor de titel, werd door Valken-verdediger Roel Heemskerk vooraf gezien als het beste team van deze afdeling, maar moest daar na de uitwedstrijd toch op terugkomen: ,,Ze vielen me eigenlijk erg tegen”, bekent Heemskerk. ,,Op basis van de eerste helft hadden we meer verdiend. Wij waren beter, maar creëerden slechts kleine kansjes. Hun keeper heeft niet echte reddingen hoeven te verrichten. Na rust gingen zij er wat meer in geloven en werden ze sterker. Op basis van die helft is de uitslag wel terecht. Een kwartier voor tijd maakten ze de 1-0 en in blessuretijd viel de tweede goal. Normaal weten we altijd wel een doelpuntje te maken, maar nu gaat het even wat minder.”

Van de laatste vier wedstrijden wonnen de Valkenburgers er slechts één (uit bij Oegstgeest) en vergooiden zo hun voorsprong, waardoor de hele competitie weer openligt. Afgelopen zaterdag wist Heemskerk waar het aan lag: ,,We misten denk ik toch teveel mensen. Erwin de Ridder die geschorst is, William van Voorbergen die voor zijn werk in India zit en ikzelf viel in de warming-up ook uit wegens ziekte. Onze selectie is niet te smal, we hebben zeer adequate vervangers lopen, maar we zijn niet helemaal fit. Tijdens het partijtje op de afsluitende training speelden we vier tegen vier, omdat er heel wat jongens gespaard moesten worden.”

Het team van trainer Andries Wendt kan echter volgende week zaterdag alles goedmaken, wanneer concurrent Zevenhoven op bezoek komt. Deze inhaalwedstrijd is nog voor de tweede periode, waarin Valken een punt meer heeft dan DUNO. Bij winst haalt men zeker de tweede periode binnen. Heemskerk: ,,Alles hangt af van zaterdag. Als je die wint, pak je de tweede periode en kun je wat vrijer gaan spelen. Als je niet wint, verlies je de aansluiting en wordt het nog heel moeilijk om kampioen te worden. Het kan echt nog alle kanten op in deze competitie. Wij hebben wel nog een relatief gemakkelijk programma, dus wij moeten gewoon zorgen dat we zoveel mogelijk winnen. De concurrentie gaat nog genoeg punten verliezen tegen elkaar, dus ik heb nog wel vertrouwen in een kampioenschap voor Valken ’68.”

Trainer Wendt constateerde na afloop dat zijn jongens erbij zaten met het idee de competitie verloren te hebben. ,,Dat is natuurlijk niet het geval en daar zal ik komende week op inpraten. Tuurlijk, dit is een tik. Maar we hebben zowel nog het achterdeurtje als de eerste plaats. Dat kan nog steeds, hoewel we even in een mindere fase zitten. Het is zak om ons niveau weer op te krikken, dan kan alles nog goed komen.”

Slecht nieuws was nog wel dat vormgever Ronald Kuijt, net terug van een blessure, met een kwetsuur het veld moest ruimen en dat Leon Kuijt zijn vierde gele kaart pakte en dus komende zaterdag zijn kicksen thuis kan laten.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Patrick Koekebakker, Robin Noort, Leon Kuijt, Jeroen Haasnoot, Lesley de Vries, Artan Recica, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Ronald Kuijt (35. Bas Conradi) en Sven Boonstoppel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read