HomeValken '68Interviews Valken’68Joeri Driebergen: ,,De wil om te winnen is er op dit moment...

Joeri Driebergen: ,,De wil om te winnen is er op dit moment niet’’

-

ts-valken68Het loopt niet meer bij Valken ’68. Ook afgelopen zaterdag werd er verloren. Dit keer op bezoek bij  de zaterdagamateurs van Haaglandia, overigens wel zonder verdediger Robin Noort, aanvaller Arten Recica en doelman Erwin van der Nagel, die werden gespaard door trainer Andries Wendt. De winnaar van de tweede periode richt zich dus al op de nacompetitie. Zo heeft Ronald Kuijt – die bezig is aan herstel van zijn blessure – al aangegeven dat hij zich liever klaarstoomt voor de nacompetitie.

Binnen het halfuur was het al twee keer raak voor de thuisploeg. Niet veel later kon Valken ’68-aanvaller Joeri Driebergen iets terug doen via een kopbal: 2-1. Driebergen: ,,We speelden zonder inzet en de scherpte was er niet. We kregen nog wel een kans voor rust, maar die ging er helaas niet in. De enige, die misschien boven zijn niveau uitsteeg, was Gert-Jan (Vlieland, red.). Hij verving Erwin op het doel. Met een aantal goede reflexen was hij de enige uitblinker bij Valken, denk ik.’’

Direct na rust werd Vlieland eindelijk weer geklopt door Haaglandia. Na ruim een kwartier zonder tegendoelpunten moest de doelman van het tweede elftal van Valken zich wederom gewonnen geven. Daarna kregen de bezoekers uit Valkenburg nog wel kansen om de aansluitingstreffer te maken. Tot de 3-2 kwam het echter niet.

Driebergen: ,,Normaal gesproken creëren we veel meer kansen in een wedstrijd, waarvan we er altijd wel een paar inprikken, maar tegen Haaglandia was het aantal kansen gering voor ons doen. Bovendien was er geen hardwerkende ploeg te zien. Daar moeten wij het altijd van hebben. Ik hoop dat we dat wel in de nacompetitie kunnen laten zien. Ik ben blij dat onze trainer ervoor gekozen heeft om een aantal jongens rust te gunnen, zodat zij volledig fit zijn voor de nacompetitie. Die nacompetitie is essentieel, nu de titelkansen in een paar weken tijd verdwenen zijn.

Volgend weekend speelt Valken ’68 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Floreant, een derdeklasser uit Boskoop.

Opstelling Valken’68: Gert-Jan Vlieland, Erwin de Ridder, Franklin Owel, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Bas Conradi (52. Lesley de Vries), Herman Binnendijk (52. Robin Noort), Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel (52. Harmen de Vries).