nabeschouwing167x60Valken’68 heeft de koppositie weer enigszins versterkt in de tweede klasse C. In en tegen Gouda werd met 1-2 gewonnen, waardoor de Valkenburgers ook alleen aan kop gaan van de tweede periode. Vier achtervolgers gingen onderuit, waardoor Haaglandia nu op vier punten staat, HVC’10 en DSVP op vijf terwijl Forum Sport het gat zag groeien naar zes punten.

Aanvankelijk had Gouda een licht overwicht, mede door de stuwkracht van aanvoerder Laurens Borg van de thuisclub. Gouda kwam tot diverse corners, maar onder leiding van Roel Heemskerk bleef Valken’68 overeind. Erwin van der Nagel trad eenmaal bekwaam op, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers zelfs op 0-1, omdat Herman Binnendijk uit een corner Ronald Kuijts hoofd had gevonden. Dezelfde Kuijt was even na rust ook dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn inzet zeilde over de kruising.

Heemskerk werd ook tweemaal gevaarlijk met een vrije trap en Artan Recica bleef droog staan na wederom voorbereidend werk van Binnendijk. De 0-2 kwam er dan toch voor de lijstaanvoerder. Geheel vrij aan de rechterkant van het speelveld kreeg Binnendijk een vrije doorgang. Met een subtiele passeerbeweging liet hij de doelman Vonk kansloos. Iedereen van Valken’68 dacht dat met deze treffer het duel op slot ging. Maar er volgde toch nog een hectische slotfase van de wedstrijd. Na een overtreding van Erwin van der Nagel ging de bal op de stip. Maar de altijd betrouwbare doelman van Valken’68 stopte de strafschop van Borg.

Gouda kwam even later toch op de 1-2 (79e min.). Verdediger Robin Noort leek de bal als laatste te hebben beroerd om zijn eigen doelman te kloppen. Hoessein Ouahabi had daarna nog bij de gelijkmaker op zijn schoen. In de extra tijd konden Sven Boonstoppel en Recica de score nog uitbreiden, maar het bleef bij 1-2.

Opstelling Valken’68 : Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Leon Kuijt, Herman Binnendijk(75. Sven Boonstoppel ), Herman Varkevisser, Artan Recica, Ronald Kuijt( 62. Bas Conradi) en William van Voorbergen.  
Gele kaarten Valken’68 : Herman Binnendijk, Erwin van der Nagel en Artan Recica.

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 191Doelman Van der Nagel keerde dus een strafschop en was ook op andere momenten belangrijk voor zijn ploeg. Bepaald geen uitzondering op zijn al uitstekende seizoen.
Het kwam de doelman op een flirt met Quick Boys te staan en aanstaande woensdag zal hij zijn krabbel zetten voor een verplaatsing aan het einde van het seizoen van ’t Duyfrak naar Nieuw- Zuid. Reden genoeg om even een praatje te maken.

In dubbel opzicht dus de felicitaties. Wat een week moet dit voor jou zijn.

,,Dank je wel voor de felicitaties. Ja, het gaat niet verkeerd zo. Hoewel dit niet onze beste wedstrijd was, hebben we toch de punten gepakt. En als je dan de uitslagen ziet, mogen we best spreken van een prima weekend. En tja, daar komt dan nog het verhaal met Quick Boys bij voor mij.”

Wanneer is dat gaan spelen?

,,Twee weken terug heb ik een telefoontje gehad en werd mij gevraagd of ik interesse had om naar Katwijk te komen straks. Eerst heb ik een gesprek gevoerd met de trainers en later met de TC. Dat waren prima gesprekken en op een enkel puntje na kwamen we er snel uit. Afgelopen vrijdag heb ik daarom ‘ja’ gezegd. Komende woensdag zal het officieel worden.”

Een stap vooruit qua niveau, maar je hebt niet de garantie dat je daar eerste doelman wordt.

,,Ze hebben ook Patrick de Groot (eerder zelfs onder contract bij ADO, red.) gehaald van Haaglandia en hij zal in principe eerste keus zijn. Er lopen daarnaast nog twee doelmannen rond bij Quick Boys. Ik ben daar nuchter in. Het is aan mij om te laten zien wat ik kan en om een positie te veroveren.”

Op zich is het wel een groot compliment, hoewel je eerder te kennen gaf het prima naar je zin te hebben bij Valken’68.

,,Beide waar. Ik ben dan nu ook enkel bezig om met Valken’68 kampioen te worden. We staan er goed voor en als we nog een reeks kunnen neerzetten komen we steeds dichterbij. Na dit seizoen volgt pas het verhaal Quick Boys. Maar het lijkt mij duidelijk dat het geweldig is om daar te mogen spelen. Dat complex, de grote supportersschare en de club op zich.”

Betraande gezichten in Valkenburg?

,,Er is louter positief gereageerd. Ze gunnen het mij allemaal en dat voelt heerlijk aan. Ik geloof ook wel dat men er enigszins rekening mee hield. Ik maak een goed seizoen door en daar wordt ook door andere clubs naar gekeken. Het is een mooi avontuur, maar dat komt pas later. Nu ben ik met Valken bezig, waar het al tijden uitstekend gaat.”

Nog even terug naar de wedstrijd tegen Gouda. Hoe heb jij het duel ervaren?

,,Het begin was erg slecht, van beide ploegen. In de tweede helft, toen stonden we dus al voor, zijn we veel meer toegekomen aan ons eigen spel. Het is jammer dat ik een penalty tegen kreeg. Volgens de lezing van de scheidsrechter ging ik met twee benen vooruit naar de tegenstander. Die jongen was zelf stomverbaasd dat de bal op de stip ging, maar gelukkig kon ik de bal verwerken en bleef het op dat moment 0-2.”

Dit Valken’68 komt erg stabiel over. Een tweede titel op rij zit er in.

,, We spelen achterin gedegen en gegroepeerd. Tegenstanders bijten zich daarop stuk. Voetballend vermogen hebben we op het middenveld en met Artan en Van Voorbergen krijgen we altijd onze kanten. Dus dat verklaart de eerste plaats. Als we zo doorgaan, vallen er steeds meer concurrenten af.

Dan nog even over dinsdagavond. Bekeren tegen Zwaluwen. Lastig, maar niet onmogelijk?

,,Vorig seizoen verloren we van ze, maar ik denk dat onze kansen nu beter zijn. Zij staan vierde van onderen in de hoofdklasse B en kregen afgelopen zaterdag dik op de broek (0-4). Dus daar draait het niet en bij ons juist wel. We hebben niets te verliezen en misschien kunnen we voor een stuntje zorgen.”

En van welke tegenstander verwacht je nog de meeste druk voor wat betreft de titelstrijd?

,,DUNO is een lastige tegenstander. Zevenhoven doet het de laatste tijd ook goed en ik dacht lange tijd aan HVC’10, maar die zakken weg. Geen idee wat daar aan de hand is.”

Succes morgen, zaterdag en oprecht leuk voor je dat jouw prestaties niet onopvallend zijn gebleven.

,,Dank voor de woorden, de belangstelling en de ruimte om mijn verhaal te vertellen.”

Toevoeging: Op de foto een volgepakte tribune tijdens de kampioenswedstrijd van vorig seizoen tegen Koudekerk. Het zou zo maar kunnen dat de tribune bij de resterende thuisduels straks ook lekker vol zitten in Valkenburg. Succes wordt immers in de armen gesloten…