artikel image valke 2Zelden zal Valken’68 een competitiewedstrijd zo eenvoudig hebben gewonnen als afgelopen zaterdag. SEV werd met de staart tussen de benen naar huis gestuurd (5-1) en daarbij hadden de Valkenburgers nog niet eens het achterste van de tong laten zien. De ploeg van Andries Wendt haalde wel een nipte voldoende, maar best werd er niet gespeeld. SEV kreeg wat kansen, meer door toedoen van falen bij de thuisploeg, maar kon geen moment imponeren. Aan de kant van de roodgelen blonk Sven Boonstoppel ook niet uit, maar de jongeling was met twee doelpunten wel weer belangrijk.

 

Boonstoppel is ondertussen zeventien en sinds vorig seizoen heeft Wendt de Benjamin bij het eerste gehaald. Al min of meer kijkt niemand er van op dat hij regelmatig een basisplaats krijgt van de Noordwijkse trainer. Er werd al aan hem getrokken, maar Boonstoppel hoeft niet zo zeer weg te vliegen van ’t Duyfrak.

De wedstrijd was niet denderend, maar toch behaalde Valken een makkelijke overwinning. Vooral door het zwakke SEV of was het zo slecht nog niet bij jullie?

 

,,Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat zij wel heel matig voor de dag kwamen. Zoals SEV nu speelde, hebben ze niets in deze klasse te zoeken. Zij misten wel een belangrijke pion, maar ik kan me niet voorstellen dat ze daardoor zo slecht waren. Toch waren wij heel slordig en zijn we af en toe meegegaan met de tegenstander en dus was het bij ons ook niet bepaald groots. Bij de 2-0 gingen we er te makkelijk over denken en gingen we ervan uit dat het al gelopen was. We vergaten te blijven tikken. Jammer, want anders had de score verder kunnen oplopen dan de vijf goals die we nu maakten. Het is de kunst om bij een voorsprong elkaar te blijven vinden en niet te zelfzuchtig te worden. Dat sloop er nu juist wel in. We moeten niet te lang stil staan bij deze overwinning, maar als je er vijf inschiet, komt dat het vertrouwen wel ten goede. Of zij nu zo slecht waren of niet.”

 

Eind vorig seizoen is er naar jouw gunsten gevraagd. Van welke club kwam de belangstelling?

 

,,Rijnsburgse Boys wilde mij graag hebben, maar dan voor de A-jeugd. Dat zag ik niet zitten en dus heb ik ‘nee’ gezegd. Ik ben me nu aan het ontwikkelen in het seniorenvoetbal en in mijn ogen had het geen zin om een stap terug te doen. Ik wil slimmer worden en leren en dat kan ik veel beter doen bij een tweedeklasser. Daarnaast heb ik het enorm naar mijn zin en het is altijd even gezellig hier. Geen enkele reden dus om te vertrekken.”

 

Jouw focus ligt dus bij Valken’68 en er zijn plannen om verder te reiken dan vorig seizoen.

 

,,We willen een lekker seizoen draaien en zien waar we nu uit kunnen komen. Vorig seizoen hebben we het in de slotfase van de competitie vergooid, omdat we onszelf al hadden rijk gerekend met een periodetitel. De groep is nu weer sterker geworden met ook enkele nieuwe spelers erbij die ons sterker maken. Dus we moeten in staat worden geacht om verder te komen. En waarom zouden we niet voor de eerste plek gaan. We vechten hier altijd voor elkaar en met die onverzettelijkheid moeten we boven komen drijven in deze klasse.”

 

Je maakte twee prima goals, maar het spel ging ook nog wel eens aan je voorbij.

 

,,Die eerste goal was van afstand. Ik heb een aardig schot over me en er wordt wel vaker gezegd dat ik meer moet schieten. Hij ging er lekker in. Die tweede kwam voort uit een diepe bal van Hans van der Bent. Ik schoof de bal langs de keeper en dat was de vierde van de middag. Ik heb redelijk gespeeld, mede door die eerste treffer. Dat geeft vleugels. Maar zoals gezegd; we vonden elkaar moeizaam en dus ging lang niet alles goed. In elk geval heb ik zonder pijntjes en kramp het einde van de wedstrijd kunnen halen, misschien had dat ook wel met de tegenstander te maken.  Een wedstrijd uitspelen lukt trouwens ook wel vaker de laatste tijd. Vorig seizoen had ik absoluut meer last van kwaaltjes en krampen. Logisch ook wel, want ik ben eigenlijk nog A-junior en dit is toch wel even andere koek. Maar ik geniet ervan.”