voorbeschouwing167x60Valken’68 (zaterdag, 2C)- De ploeg van Andries Wendt wilde meer dan meedoen in de tweede klasse en halverwege kan gesteld worden dat Valken’68 inderdaad allesbehalve een grijze muis is. Een hoge klassering is nog steeds mogelijk en bij de ouverture van de tweede seizoenshelft kan direct een aanval worden gedaan op de koppositie. Doelman Erwin van der Nagel is er in elk geval helemaal klaar voor.

De winterpauze zit erop. Hoe hebben jullie je de afgelopen weken voorbereid op deel twee van de competitie?

,,Wij hebben een trainingskamp achter de rug in Meppel. Een prima zet voor de teambuilding. Gezelligheid werd gekoppeld aan de blik die wij inmiddels hebben gericht op het vervolg van de competitie. Daar hebben we geoefend tegen Olde Veste’54, een eersteklasser. We verloren wel, maar hebben best aardig gevoetbald. Enkel kwamen we in de personele problemen, omdat er wat jongens van het tweede team geblesseerd raakten bij hun wedstrijd. Niet ernstig, maar dat maakte dat we niet zoveel mogelijkheden hadden. Natuurlijk hebben we ook getraind, een boswandeling gemaakt en zijn we verwend door een eigen kok. Deze week hebben we in SJC een sparringpartner gevonden. Dat was iets te hoog gegrepen (3-0), hoewel we voetballend best aardig mee konden.”

Hoe staat de groep ervoor?

,,Helaas heeft Emiel van der Plas meniscusproblemen en we moeten afwachten welke kant dat gaat oprollen. Voor komende zaterdag zou hij trouwens geschorst zijn, net als Robin Noort. Het meespelen van Bastiaan de Mooij is nog onzeker. Voor het overige kunnen we allemaal vlammen.”

Zaterdag komt koploper DSVP op bezoek. Bij winst komen jullie op gelijke hoogte. Een sleutelduel dus meteen.

,,We hebben wat recht te zetten tegen hen. Daar hebben we een veilige 0-2 voorsprong verspeeld. Nog steeds doodzonde, want we waren gewoonweg beter. Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk dat zij eerste staan. HVC’10 heeft bijvoorbeeld een veel betere ploeg. Er leeft dus zeker een gevoel van revanche bij ons. Temeer omdat hun gelijkmaker vlak voor tijd een buitenspeldoelpunt betrof. Ik heb begrepen dat ze in oefenduels de voorbije weken niet best hebben gepresteerd en onder andere verloren van DSO met 7-0. Wij ruiken onze kans.”

Welke ploegen zie jij dan wel mee dingen om de hoofdprijs?

,,HVC vond ik echt een heel goed voetballende ploeg. De breedte van de selectie van DSVP ken ik niet, maar ik zet ons in elk geval ook in voor een topdrie klassering. In principe hoeft Valken voor geen enkele tegenstander onder te doen. Ik denk en hoop dus dat wij mee kunnen blijven draaien in de titelrace. Laatst hebben de trainer en voorzitter een woordje gedaan en hebben ons voorgehouden dat we nog op alle fronten meedoen. Zowel met het tweede als met de hoofdmacht, en wel in competitieverband en in de bekerstrijd. Er liggen dus kansen. Op een periodetitel wordt gerekend. We gaan er dan ook ten volle voor.”

Terug in de tijd. Welke duels staan nog op het netvlies? Wat was beroerd en in welke duels speelde Valken als een kampioensploeg?

,,Uit bij MVV’27 speelden we onze beste pot en wonnen dikverdiend met 0-2. Het eerste uur tegen DUNO mocht er ook zijn, maar je mag natuurlijk nooit een 0-3 voorsprong uit handen geven. Tegen HVC stonden we kort voor tijd ook nog voor, maar werd het toch nog gelijk. De wedstrijden met DUNO en DSVP hadden we dus ook gewoon moeten winnen. Dat scheelt al vier tot zes punten en dan zouden we nu de ranglijst hebben aangevoerd. Tegen Lyra was het helemaal niets. Dat kan een keer gebeuren, maar dat was wel pijnlijk.”

Jouw naam valt regelmatig als het gaat om prima keepers uit de regio. Wat doet dat jou?

,,Ik zou liegen door te stellen dat dit mij niets doet. Tot nu toe hebben de ploeg en ik vijfmaal ‘de nul’ gehouden. We streven ernaar om in de buurt te komen van de twaalf keer van vorig seizoen. Mijn wens is om nog eens op een hoger niveau uit te komen, maar nu telt enkel Valken’68. En hoewel het voor een keeper leuk is om niet geklopt te worden in een wedstrijd, teken ik ook voor een 5-4 overwinning en een uiteindelijke titel.”

DSVP en Valken’68 eindigden de eerste periode beide met veertien punten en moesten Zevenhoven voor laten gaan. De ploeg uit het Westland verloor tot nu toe twee duels. Bij Lyra werd het 2-0 en van Zevenhoven werd met 4-0 verloren. Valken’68 leed pas eenmaal een nederlaag, eveneens bij Lyra. Beide ploegen zijn thuis nog ongeslagen.Koudekerk is de laatste club, tegen het einde van het vorige seizoen, die de roodgelen met lege handen liet staan als gastheer.
Door Samenwerking Verkregen Pijnacker heeft in uitbeurten uit zes duels acht punten bij elkaar verzameld.

Valken’68 in cijfers:

Totaal: 13-22-25-15 (6e)

Thuis: 7-15- 17-7 (3e)

Uit: 6-7- 8-8 (8e)

Grootste zege: 4-0 tegen Oegstgeest (thuis)

Grootste nederlaag (en enige): 2-0 tegen Lyra (uit)