ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Andries Wendt heeft met Valken’68 de eerste plaats veroverd. Een stek die vorig seizoen ook een tijdje werd ingenomen, maar uiteindelijk zakten de Valkenburgers ver weg. Ver weg is nu ook nog een eventueel kampioenschap, maarde geelroden lijken in elk geval geen grijze muis te worden in 2C.

 

Valken 68 heeft de positieve flow te pakken; zaterdag moest Gouda eraan geloven met 3 – 0. ,,Het gaat goed, erg goed zelfs”, vertelt William van Voorbergen. ,,We gingen niet naar Gouda om een puntje te pakken. De volle winst was de bedoeling. We geloven dit seizoen in onszelf en de voetballende kwaliteit die we hebben. Vorig jaar hadden we het daar nog moeilijk, maar nu was de zege verrassend makkelijk en vooral verdiend. We hielden het achter goed dicht en in de eerste helft waren we voorin effectief. Als je twee keer scoort uit niet eens goede kansen, doe je het gewoon goed”.

 

De aanvaller gaf een assist waarna Joeri Driebergen kon inschieten en Sven Boonnstoppel liet met een geplaatst schot de tweede aantekenen. ,,Gaven  we vorig seizoen nog wel eens een voorsprong uit handen door nonchalance, dit jaar zijn we ook de tweede helft scherp”, aldus Van Voorbergen.
,,Door goed te combineren hadden we veel balbezit en kwam Gouda er eigenlijk niet aan te pas. Prettig is ook te weten, dat Erwin van der Nagel tussen de palen staat. Dat is een man met veel ervaring, die niet alleen rust brengt, maar ook een meer dan gemiddeld keeper is. Hij kan voor ons punten pakken.”

 

Van Voorbergen was niet alleen positief over de keeper. ,,Jeroen Haasnoot is een kei als linksachter. Met de mix tussen oud en jong zit het wel goed bij ons. Uiteindelijk konden we de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen. In de laatste minuut maakte Lars van Bommel er nog 0-3 van door de keeper te omspelen.”

 

Hoewel Van Voorbergen optimistisch is, beseft hij dat zo vroeg in het seizoen er nog geen garanties zijn voor het kampioenschap.  ,,Ja, we staan nu eerste, maar DUNO kan nog op gelijke hoogte komen wanneer zij hun inhaalwedstrijd winnen. Vorig jaar konden vlak voor het einde van het seizoen nog zes ploegen kampioen worden geloof ik; iedereen kon winnen van elkaar en deed dat ook. Daar lijkt het dit jaar ook wel op uit te draaien als je de uitslagen van zaterdag zo ziet. Als we zaterdag thuis winnen van de nummer twee, SVC, staan we een paar punten los van de rest en dat is een positie die we graag ook aan het einde van de rit innemen. Waarom zou dat niet kunnen? Het moet dan niet tegenzitten wat betreft blessures en zo. Ronald Kuijt moest er af tegen Gouda vanwege een blessure en ik kwam net terug van een hamstringblessure. Altijd een linke kwetsuur, maar tot mijn opluchting ging het perfect. De conditie is na een paar weken langs de kant staan niet 100% en ik werd dan ook terecht 20 minuten voor tijd gewisseld. Ik ga er vanuit dat ik  zaterdag aanstaande weer een hele wedstrijd kan staan. Laat SVC maar komen!”  Valken is terecht positief gestemd.

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Leon Kuijt ( 76. Roel Heemskerk), Jeroen Haasnoot, Ronald Kuyt (31.  Jean-Paul Verkade ), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Joeri Driebergen, Sven Boonstoppel en William van Voorbergen ( 67. Bastiaan de Mooij).