ts-valken68De laatste wedstrijd van de competitie seizoen 2011/2012 speelde Valken’68 gelijk tegen het Leidse Roodenburg. De doelpunten voor Valken’68 kwamen op naam van Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel.

Valken ’68 trad aan met vijf spelers van het tweede elftal, dit had te maken met de blessures van Robin Noort, Erwin de Ridder en de wegens een bruiloft afwezige Bastiaan de Mooij. Herman Binnendijk zat zijn eerste schorsing uit wegens zijn twee gele kaarten in de wedstrijd tegen Forum Sport. Voor aanvang van de wedstrijd haakte ook Peter van der Tuin af, waardoor de jonge vader Artan Recica in de basis startte. Artan Recica en zijn vrouw waren eerder deze week ouders geworden van een dochter. Vlak voor tijd werd er bij Roodenburg afscheid genomen van de 39e jarige Patrick Heymans. Heymans wordt volgend seizoen trainer van Roodenburg en de opvolger van de vertrekkende trainer Patrick Kamperveen.

Voor Valken’68 was deze wedstrijd heel houden en geen onnodige gele kaarten oplopen voor de wedstrijden in de nacompetitie het credo. Zaterdag werd ook bekend dat de tegenstander Zuidland is geworden. Voor de rust had Valken’68 afstand moeten nemen van Roodenburg, gezien het aantal kansen. De eerste kans was voor Sven Boonstoppel, zijn lob ging net over de lat van de te ver voor zijn doel staande doelman Andy van der Meulen. Joeri Driebergen en Herman Varkevisser konden ook het net niet vinden, beide schoten over.

Na een half uur spelen kopte Harmen de Vries uit een voorzet van Lesley de Vries prima op de goal, maar helaas leverde deze mogelijkheid ook geen doelpunt op. Uit een van de eerste kansen van Roodenburg was het wel raak, Wesley Lancel (40e min.) rondde beheerst af. In de blessuretijd scoorde Joeri Driebergen met het hoofd de gelijkmaker, uit een cornerbal van Herman Varkevisser.

Na de rust kwam Valken’68 op voorsprong door Sven Boonstoppel (57e min.), die de assist van Joeri Driebergen in de verre hoek schoot. Trainer Andries Wendt wisselde na de goal Franklin Owel en Lennard van der Ham voor respectievelijk Erik van Duin en Bouke Bleijswijk. Na een uur spelen kwam Roodenburg aan de gelijkmaker via Benny Rhioues, die van buiten de zestienmeter hard inschoot. Reserve doelman Gert-Jan Vlieland kwam een kwartier voor tijd in het veld voor de aan zijn knie geblesseerde Sven Boonstoppel. Vlak voor tijd waren er nog kansen op de overwinning voor Bouke Bleijswijk (Valken’68) en Jose Monfils (Roodenburg), maar beide misten in de afronding. Zo eindigde deze wedstrijd om des keizersbaard in een gelijkspel en kan Valken’68 zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor eventuele promotie naar de eerste klasse.

Daan Noteboom, Valken’68