ts-valken68Het is Valken’68 niet gelukt om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de districtsbeker West II. Vanavond verloor de ploeg van Andries Wendt met 2-1 bij Zwaluwen Vlaardingen. Die ploeg was toevalligerwijs vorig seizoen ook al te sterk in de beker. Opvallend was de uitschakeling van topklasser Rijnsburgse Boys. Op eigen veld verloor de ploeg van Niek Oosterlee met 0-1 van RVVH. Ook Quick Boys kon het niet bolwerken bij FC ‘-s Gravenzande (5-4). De Katwijkers keken na een kwartier al aan tegen een 3-0 achterstand.

Valken’68 kwam voor de pauze op 0-1. Een inzet van Sven Boonstoppel werd niet goed gekeerd door de sluitpost van de hoofdklasser, waarna Bastiaan de Mooij er als de kippen bij was om te profiteren. In een gelijkopgaande eerste helft bleef de stand in tact. Na de pauze redde Erwin van der Nagel op een inzet vanaf elfmeter. J.l. zaterdag wist de naar Quick Boys vertrekkende doelman ook al een penalty te keren. Even later was het toch 1-1 (57e minuut). Ruim een kwartier voor tijd besliste de thuisploeg het duel. De Valkenburgers konden met opgeheven hoofd Vlaardingen verlaten.

Opstelling: Valken’68: Van der Nagel, De Ridder, Noort, Heemskerk, Haasnoot, De Vries (83. L.Kuijt), Conradi, Varkevisser, Boonstoppel (49. Binnendijk), De Mooij, Voorbergen.

Doordat ook de grootmachten Rijnsburgse Boys en Quick Boys werden uitgeschakeld is enkel GHC als regioploeg nog vertegenwoordigd bij de laatste acht ploegen. De andere uitslagen: VOC- Feyenoord av 1-3, Excelsior Maassluis- SHO 2-1, Leonidas- Floreant 6-0, Xerxes DZB- Nieuwenhoorn 2-2, Xerxes w.n.s..

Derhalve nog strijdend voor de bokaal: Zwaluwen V, Excelsior M, RVVH en Xerxes DZB (hoofdklasse B, zaterdag), Leonidas en Feyenoord av (hoofdklasse A, zondag) en FC ‘s-Gravenzande en GHC (eerste klasse B, zaterdag).