donderdag, april 18, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Eelke van Dijken: ,,Uitslag een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld"

Eelke van Dijken: ,,Uitslag een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld”

-

ts-voorschoten(Zondag, 2C)- De zondagtak van Voorschoten ’97 moest afreizen naar Den Haag om het daar op te nemen tegen middenmoter GDA. Voorschoten had tot nu toe dertien punten verzameld en bezette daarmee de tiende plaats op de ranglijst. De Haagse opponent deed het tot op heden net iets beter. Uit evenveel wedstrijden werden er twee punten meer vergaard.

Het begin van de wedstrijd was redelijk saai te noemen. Het was niet zo dat beide ploegen niet wilden winnen, maar zowel GDA als Voorschoten probeerden in eerste instantie zo weinig mogelijk weg te geven. Het was Voorschoten dat het meest de bal in het bezit had, maar als de thuisploeg er uitkwam, was het wel oppassen geblazen. Zo weinig verheffend als het eerste half uur was, zo leuk was het laatste kwartier van de eerste helft. Er kwamen wat kansen over en weer en het spel golfde nu veel meer op en neer. Ondanks een aantal prima doelkansen gingen beide ploegen zonder goals de rust in.

De tweede helft was tien minuten oud toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Een flinke domper voor de Voorschotenaren, al was de treffer er wel Ă©Ă©n die er mocht zijn. Voorschoten probeerde zich op te richten, maar niet veel later keek het tegen een 2-0 achterstand aan door een goed kopdoelpunt. Het enige voordeel voor Voorschoten was dat het nog voldoende tijd had om Den Haag alsnog met een goed resultaat te verlaten. Tien minuten voor tijd was het Ivo Nolet die een penalty benutte en de geelgroenen geloofden weer in een goed resultaat. Er kwam nog een prima kans op de gelijkmaker, maar deze was niet aan de Voorschotenaren besteed. Het bleef daarom bij 2-1 voor GDA.

VS zo 06EvDijkenEelke van Dijken (foto), middenvelder van Voorschoten ’97, was helder in zijn analyse: ,,De wedstrijd zat in het begin op slot, maar daarna kwamen er voor beide ploegen goede kansen. Ik had het gevoel dat de ploeg die als eerste zou scoren ook zou gaan winnen en uiteindelijk heb ik daar gelijk in gekregen. Helaas valt de uitslag voor ons niet goed uit, maar het zat er vandaag gewoon niet echt in. Ik vond GDA kwetsbaar in de omschakeling, maar ze kwamen er wel een aantal keer zeer gevaarlijk uit. Ze scoorden daarbij gewoon op de juiste momenten. Na de 2-0 achterstand hebben we met drie verse wissels nog geprobeerd het tij te keren, maar het zat er vandaag gewoon niet echt in.”

Daarnaast wist Van Dijken ook wel de zwakte van de Voorschotenaren bloot te leggen: ,,We moeten echt werken aan ons rendement, want we hebben heel vaak te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Verder hebben we het vaak moeilijk als we op achterstand komen en dat was vandaag ook weer het geval. Vooral in aanvallend opzicht brengen we op belangrijke momenten te weinig en dat is zonde. Wel ben ik optimistisch over de tweede seizoenshelft, want we zijn tegen geen enkele ploeg weggespeeld. Van de laatste zes wedstrijden hebben we er dan wel vijf verloren, maar de meeste met een minimale marge. Als wij wat effectiever worden, moeten wij dik in de middenmoot kunnen eindigen in deze leuke afdeling.”