donderdag, maart 28, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Drie rode kaarten voor verliezend Voorschoten (zo)

Drie rode kaarten voor verliezend Voorschoten (zo)

-

ts-voorschotenAanvaller Niels van den Berg was er na de wedstrijd helemaal klaar mee. Op eigen veld ging hij zondagmiddag met zijn Voorschoten met 1-2 onderuit tegen Schipluiden. De scheidsrechter had daar volgens hem een veel te grote rol in gespeeld. Na afloop van de wedstrijd liet hij zijn frustratie de vrije loop. ,,We hadden een woordenwisseling en toen schold ik hem uit, echt heel erg dom.‘’

VS zo 03NvdBergHet leverde  Van den Berg (foto) een rode kaart op en dat was de derde voor Voorschoten die middag. Dario Tunjic en Frank van de Heuvel waren namelijk tijdens de wedstrijd al door de scheidsrechter van het veld gestuurd.

Terug naar het begin. Voorschoten was met tien punten uit zes wedstrijden als promovendus uitstekend begonnen aan de competitie. Tegenstander Schipluiden stond op acht punten en kon dus bij winst over de thuisploeg heen. Voorschoten had zich al ingesteld op een lastige wedstrijd, mede omdat topscoorder Mike Nikic ontbrak vanwege een vakantie. Van den Berg: ,, Het is een stugge ploeg. Dat zie je ook aan hun doelsaldo (bij aanvang was dat 5-6 red.). Ze scoren moeilijk, maar krijgen ook heel weinig tegen.’’

Dat bleek ook uit het spel van de eerste helft. Voorschoten had vaker de bal dan Schipluiden, maar creëerde eigenlijk niet veel. Sterker nog, de betere mogelijkheden waren de eerste helft voor de bezoekers. De credits waren volgens Van den Berg voor keeper Chris van de Mijn, die mocht opdraven omdat eerste keeper Marcel Quax geblesseerd moest toekijken. ,, Chris pakte alles de eerste helft, hij speelde goed. Wij waren de bovenliggende partij, we hadden denk ik 35 minuten de bal. Daarin hebben we eigenlijk maar één echte kans gecreëerd, maar daar ging ik te gehaast mee om.’’

Tot de rust bleef het 0-0. De tweede helft ging aanvankelijk op de zelfde voet verder als de eerste. Maar na bijna een uur spelen, sloeg de wedstrijd echter helemaal om dankzij een opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter. ‘Hey scheids!’ riep linksback Van de Heuvel naar hem terwijl het spel gaande was. De scheidsrechter bleek hier niet van gediend. Hij gaf een Schipluiden een vrije trap binnen de zestien, waar de bal zich op dat moment bevond, en toonde Van de Heuvel zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Die vrije trap ging erin en plots stond voorschoten met 10 man en 0-1 achter.

Vijf minuten later werd het zelfs 0-2. Opnieuw speelde de arbitrage een grote rol bij het doelpunt. De spits van Schipluiden werd licht aangeraakt in de zestien en ging liggen met een penalty als gevolg. Die ging erin en met 0-2 leek de wedstrijd gespeeld. Voorschoten gaf echter nog niet op en probeerde zichzelf weer in de wedstrijd te vechten, aldus Van den Berg. ,, Wij probeerden natuurlijk nog van alles. Uiteindelijk scoorde ik nog de 1-2 na een goede steekbal van Ivo Nolet.’’

Het werd Voorschoten vervolgens, door de al niet populaire scheidsrechter, wel heel moeilijk gemaakt om nog terug te komen in de wedstrijd. ,, Dario werd vastgehouden en viel samen met een verdediger van hun op de grond. Hij probeerde zich toen los te trekken, maar de scheidsrechter zag daar een elleboog of slaande beweging in. Toen konden we met z’n negenen verder,’’ aldus Van den Berg.  De 1-2 bleef tot het de 90ste minuut op het scorebord staan. Zo kwam er een eind aan een bizarre wedstrijd en moesten  de Voorschotenaren toezien hoe Schipluiden hen op de op de ranglijst passeerde.

Van den Berg baalde logischerwijs. ,, Ik had nog wel het idee dat we die 2-2 nog konden maken. Wij kregen nog twee corners en hebben toch wat lengte in de ploeg. Maar het pakte voor ons helaas niet goed uit vandaag. Zij zakten meteen al erg in na de 0-1 en metselden het helemaal dicht. Ze lokten alles goed uit, gewoon een slimme sterkte ploeg. Het was helemaal geen onvriendelijke wedstrijd, maar de tweede helft sloeg het om. Die beslissingen van zo’n scheids kwamen de sfeer niet ten goede.’’

Volgende week is GONA de tegenstander. Voorschoten moet het dan in ieder geval stellen zonder de nog afwezige Nikic en de geschorsten Tunjic en Van den Berg, alle drie aanvallers. Laatstgenoemde hoopt dat zijn straf meevalt. ,, Dat is even afwachten, we zien het wel. Ook voor Dario.’’

Aan het einde van de dag kon Van den Berg wel relativeren en meende hij dat zijn club heel goed is begonnen in de tweede klasse. ,, We zijn geen ploeg die uit de derde klasse komt om onderaan mee te liften en puur probeert erin te blijven. We gaan voor het linkerrijtje en een periode zou natuurlijk het mooiste zijn. We zijn voortvarend begonnen.’’