ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Na de nederlaag van vorige week kwam Voorschoten’97 dit keer weer tot winst. ,,Het is nog steeds wisselvallig bij ons, maar ik ben tevreden met de veerkracht die we hebben getoond tegen BVCB (3-2)”, stelde trainer Marcel de Hoogt vast.

 

VS zo VS za 11MFransenOp slag van rust kwam de formatie van Edwin Vurens aan de leiding en de thuisploeg kwam tien minuten na rust nog meer in de penarie na de tweede Bergschenhoekse treffer. Al spoedig werd de marge verkleind door Joshua Steenvoorden, waarna de volgens beide trainers evenwichtige strijd kantelde naar de gastheren. Maurice Fransen (foto) knikte raak uit een corner en een slordige tien minuten voor tijd scoorde de spits andermaal, al dan niet in buitenspelpositie. Beide ploegen kwamen na een halfuur met tien man te staan vanwege ‘buitensporig in komen’ van de aanvoerder van BVCB en Kasper Michel. Door de zege voert Voorschoten’97 nu de middenmoot aan.

 

De Hoogt nog eens: ,,De goals die we tegen kregen waren ongelukkig. De eerste op slag van rust en bij de tweede ziet een back de spits van BVCB volledig over het hoofd bij een  breedtepass. Dan moet je dus in de achtervolging en gelukkig vonden we heel snel de aansluiting. Daarna kon BVCB niet meer gevaarlijk worden en hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken.”

 

De Voorschotense coach wisselde al drie keer en in de slotfase kreeg hij diverse blikken zijn kant op met het verzoek om in te grijpen. ,,Ja, na drie wissels stopt het. Sommige spelers zaten er flink doorheen, omdat we ongelooflijk veel energie hebben moet pompen om terug te komen. Er waren er een paar echt op en het laatste fluitsignaal was dan ook een verlossing voor mijn spelers. Er is keihard gewerkt en daar ben ik heel tevreden over.”

 

Collega Vurens kon zich enigszins voorstellen waarom De Hoogt de zege verdiend noemde voor zijn ploeg. ,,Als je het weggeeft zoals wij hebben gedaan, heb je verdiend verloren. Bij 0-2 dacht ik zelf wel eerder aan 0-3 dan aan 1-2, maar toen die goal wel viel voor zijn ploeg gingen de mouwen daar nog verder omhoog. Dat konden wij kennelijk niet opbrengen. Ik hoorde trouwens wel dat de 3-2 buitenspel was. Dat is ook wat ik mee kreeg van supporters van Voorschoten die er beter voor stonden dan ik. Dat is zuur, maar daar melk ik verder niet over. We moeten de omslag in de wedstrijd bij onszelf zoeken en bij niemand anders. We gooiden onze eigen glazen in.”

 

Vurens baalde vooral van de twee goals van Maurice Fransen. Zijn voorstopper ging twee keer in de fout en had na afloop toch het grootste woord. ,,Dat vind ik dus onvoorstelbaar. Ik heb hem simpelweg gevraagd op welke positie ik hem had opgesteld. Als voorstopper dus. En wat moet een voorstopper doen? Juist ja, de spits afstoppen en dat deed hij dus niet. Op dit niveau moet je niet denken dat je Beckenbauer bent. Ik heb daarna niet veel meer van hem gehoord. Kijk, wij hebben best een leuke ploeg, maar na afloop weten ze allemaal goed te vertellen.”

 

Vurens zag Voorschoten in punten op gelijke hoogte komen met BVCB en dat vindt de Stompwijker op zich niet verkeerd, omdat hij zich eerder al liet ontvallen (na een bekerduel) dat Voorschoten een goeie ploeg heeft. ,,Dat klopt, maar dat neemt niet weg dat ik altijd kritisch zal blijven naar mijn eigen team. Je kunt voetballend de betere zijn in wedstrijden, maar je zult meer van jezelf moeten vragen om tot aansprekende resultaten te komen.”

 

Over de twee getrokken rode kaarten had Vurens zijn twijfels. ,,Het was hard inkomen van twee kanten en ik had verwacht dat er tweemaal geel zo worden gegeven. Max van Dijk, onze aanvoerder, kreeg meteen rood. Die speler van Voorschoten, die minutenlang op de grond lag, kreeg daarna rood. Na afloop zijn er wat spelers en begeleiders navraag gaan doen en de scheidsrechter kon niet echt goed uitleggen over de inhoud van de genoteerde code. Jammer, want het was een fair duel.”