ts-voorschoten(Zondag, 2C)- Voorschoten’97 slaat als nieuwkomer vooralsnog geen flater in de tweede klasse. De start, met uit de eerste twee wedstrijden nul punten, was niet hoopvol. Uit de laatste drie ontmoetingen werden evenwel zeven punten vergaard. Het eerste gelijke spel van dit seizoen kon gisteren worden genoteerd, na een bezoek van Wilhelmus aan Adegeest (2-2).

 

Tim Kluivers was jarenlang een vast gezicht bij de zaterdagtak, maar ondertussen is zijn speeldag verplaatst naar de zondag. De man met een geweldige trap in de benen was gezien de snelle 0-2 achterstand tevreden met het puntje, maar vond dat zijn ploeg er meer uit had kunnen peuren.

 

,,De scherpte was er niet vanaf het begin en binnen twintig minuten stonden we met 0-2 achter, waarbij we wel wat pech hadden met een eigen doelpunt. Vooral in het laatste kwartier voor rust hebben we het goed opgepakt en in die fase vonden we met Mike Nikic ook de gelijkmaker. Na een uur kon ik de 2-2 binnenwerken en daarna kon het twee kanten op. Het kwam vooral neer op werkvoetbal. Het is gewoon jammer dat we energie moesten steken om terug te komen in de wedstrijd. Al met al deden wij niet onder voor Wilhelmus, dus dat is een prettige constatering.”

 

De Voorburgers krijgen hun aanwijzingen tegenwoordig van Stefan Luykx, die Voorschoten met een titel op zak verliet. ,,Het was leuk om elkaar weer te zien. Ik heb Steef ook gesproken, maar eigenlijk meer over het feit dat we allebei een kleintje hebben gekregen.”

 

Kluivers kwam vorig seizoen nauwelijks aan spelen toe en is ook nog niet geheel terug op zijn oude niveau. Maar hij speelt weer en dat had zomaar niet meer het geval kunnen zijn. ,,Ik speelde aanvankelijk nog wel de eerste vier wedstrijden, maar kreeg steeds meer last van een slepende blessure. Het bleek uiteindelijk te gaan om een schaambeenontsteking en op een zeker moment heb ik de trainer gezegd dat ik beter even kon stoppen. Ik kwam buiten de groep te staan en ik besloot ook niet meer te gaan kijken. Het deed me pijn. Pas aan het einde van het seizoen heb ik besloten om nog door te gaan, maar dan op de zondag. Dat besluit is wel genomen onder voorwaarde dat het niet weer een kwakkelseizoen zou worden, want dan gaan de schoenen de boom in. Vandaag had ik wat liesklachten, maar op zich ben ik wel steeds fitter aan het worden. Het zal nog wel even duren voordat ik weer topfit ben, want tien maanden aan de kant zitten levert wel de nodige stramheid op. Gelukkig komen de ballen weer meer aan en dus heb ik vertrouwen in dat ik nog wel even voort kan. Ik ben 31 jaar dus het zou nog moeten kunnen.”

 

Voorschoten werd dus drie keer op rij niet verslagen en Kluivers is ook nog niet onder de indruk van de tegenstanders. ,,Nee, ik vind de meeste ploegen meer ‘degelijk’ dan dat ik zeg ‘tjonge, jonge, wat een ploeg’. In de eerste wedstrijden begonnen we goed, maar verzwakten we gaandeweg de wedstrijd. Tegen Wilhelmus was dat net andersom. We hebben een prima groep, maar we hebben niet de luxe van en enorm brede selectie. Dus het moet wel een beetje blijven meezitten met blessures en schorsingen. De trainer past ook goed bij de groep. Ik ken hem nog als medespeler vanuit mijn tijd bij Katwijk. Ik heb toen een jaar met hem gespeld. Mo (Bougrine, red.) is een toffe kerel. En het is een leuke, positieve groep. Dus ja, ik heb het naar mijn zin op de zondag.”