ts-voorschotenAchter UVS heeft Voorschoten’97 de tweede ronde bereikt van het bekertoernooi. Bij en tegen BVCB won Voorschoten’97 met 1-3 en dat was voldoende, gekoppeld aan de winst tegen DHC, om de Leidse ploeg te vergezellen. Toch was er niet enkel euforie, want in korte tijd verloor Voorschoten na Peter Korteling nu Liam de Ruiter. De verdediger raakte al eerder geblesseerd en zijn rentree zal nog even op zich laten wachten, terwijl De Ruiter een sleutelbeenbreuk opliep en naar verwachting zal de aanvaller pas weer in oktober inzetbaar zijn, aldus trainer Marcel de Hoogt.

 

,,Vanzelfsprekend kom je niet onder blessures uit in een seizoen, maar zo gaat de slectie wel snel weer dunner worden. Zuur voor de desbetreffende knapen, maar zeker ook voor het team.”

 

Ondanks de malheur kon De Hoogt terugkijken op een gedecideerde zege, hoewel dat er aanvankelijk niet naar uitzag. ,,BVCB is een stugge ploeg en wij kwamen maar moeizaam in de wedstrijd. Zeker omdat er best veel wind stond en daar hadden zij duidelijk voordeel aan. De 1-0 was ook wel in lijn op dat moment. BVCB had veel diepte in het spel, gedragen door de wind.”

 

Voorschoten kreeg die wind evenwel ook in de rug en daardoor kantelde het duel in het voordeel van de Adegeest-formatie. ,,We konden vanaf minuut 46 druk uitoefenen en daar hadden zij heel veel moeite mee. Eigenlijk kwamen ze nauwelijks nog van hun helft af. Aanvankelijk lieten we de kansen liggen, maar uiteindelijk vlogen ze er toch makkelijk in en troffen we ook nog eens de lat. Een grotere score zat er dus zelfs ook nog in. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik met een heel goed gevoel de competitie in ga. En het is zonder meer leuk dat we starten tegen RCL. Dat kan wat worden.”

 

Remy Constancia, Maurice Fransen en Phinney Disseldorp waren de makers van de doelpunten in Bergschenhoek. In april 2013 zal Voorschoten nog een keer afreizen naar BVCB, maar eerst is Voorschoten gastheer voor de ploeg van Edwin Vurens in competitieverband. De thuiswedstrijd van Voorschoten staat in de agenda voor het tweede weekend van november.