ts-asc(Zondag, 4A)- ASC mocht op het eigen sportcomplex proberen de vierde overwinning van het seizoen te boeken. Tot nu toe behaalde de ploeg uit Oegstgeest elf punten, waarbij er even vaak werd gewonnen als verloren. Hiermee staat de ploeg stevig in de middenmoot en heeft het aansluiting met de subtop. Tegenstander was Warmunda, dat met slechts zes punten uit zeven wedstrijden teleurstellend op de elfde plaats terug te vinden was.

 

Het weer was voor de tijd van het jaar geweldig. Toch was door de regenval het veld wat zwaar, waardoor het voetbal niet altijd even goed was. Daarentegen was er zeker voldoende strijd en beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. In de spannende tweestrijd konden de doelmannen zich geen concentratieverlies permitteren.

 

Warmunda liet met name de eerste helft zien eigenlijk te laag op de ranglijst te staan. ASC moest vol aan de bak en de 1-1 ruststand was volkomen terecht gezien de verhoudingen op het veld. Het doelpunt van ASC-zijde kwam op naam van Robert Akerboom.

 

De tweede helft was zeker zo spannend als de eerste. Het veldspel was eigenlijk nog steeds ondermaats, maar de vechtlust maakte veel goed. ASC en Warmunda gaven elkaar geen duimbreed toe en het liep tot 3-3, waarbij Buyze en Wijnen voor ASC trefzeker waren. Toen de 3-3 stand was bereikt, gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer. Ruben Dutrieux werd uiteindelijk de matchwinner en liet de thuisploeg als laatste juichen. Met dit doelpunt kwam er een einde aan een enerverende wedstrijd.

 

Doelpuntenmaker Ward Buijze was verheugd met de driepunter: ,,Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben er met zijn allen keihard voor gewerkt. Ook Warmunda heeft van het begin tot het eind geknokt voor de punten, maar gelukkig stapten wij als winnaar van het veld.”

 

Het was een belangrijke overwinning voor ASC en Buijze is dan ook ambitieus: ,,Met deze drie punten nestelen we ons in de subtop van de vierde klasse. Dit was de eerste wedstrijd van de nieuwe periode en met deze overwinning zijn we deze goed begonnen. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken en ik ben ervan overtuigd dat een periodetitel tot de mogelijkheden behoort. We zullen dan natuurlijk ook wel een beetje geluk moeten hebben.”

 

Tot slot is Buijze positief over de toekomst van het eerste elftal van ASC: ,,Op dit moment hebben we een goede mix van jonge en oude spelers. De oudere spelers zullen over circa twee jaar het elftal gaan verlaten, maar we hebben talent rondlopen. In mijn ogen moet dit voldoende zijn om richting de derde klasse te stomen.”