ts-ghcGHC ging in de laatste bekerwedstrijd onderuit bij Xerxes DZB. Geen schande op zich, zeker niet omdat de Leidse ploeg al vroeg in de wedstrijd met tien man verder moest vanwege een uitsluiting voor Andor Nieuwenhuizen. De tricolores wist de schade te beperken tot 3-0, maar nam in tegenstelling tot vorig seizoen waarin het in maart van dit jaar nog mee kon bekeren, afscheid van het huidige bekertoernooi.

 

Doelman Nieuwenhuizen die Jeroen Peschier in het bekertoernooi verving bij afwezigheid van Mohamd El Kourai moest zijn plek nog voor de tiende minuut afstaan aan Peschier. ,,Er was inderdaad sprake van een botsing bij een diepe bal, maar een rode kaart sloeg nergens op. Zowel Max Bueno de Mesquita als Tim Gonlag waren nog in de buurt, dus er kon geen sprake zijn van een doorgebroken speler. Later begreep ik dat Andor uitgekomen zou zijn met en uitgestrekt been, maar hij was juist degene die geraakt was. Vanaf dat moment sta je dus op 1-0 en moet je verder met tien man. We hebben Michel Schouls eruit moeten halen”, verklaarde Olman.

 

GHC zocht en de aanvankelijke 4-3-2 stond niet echt goed volgens de trainer. ,,Nee, en dat hebben we veranderd naar 3-3-3 met Gonlag nu meer naar de voorste linie. Dat ging beter en hoewel het bij rust al 2-0 stond, hebben wij bij vlagen nog best me kunnen spelen. Vlak voor tijd maakten ze pas de 3-0 dus we hebben het niet eens slecht gedaan. Wel is er noodgedwongen weer met krachten gesmeten en daar ben ik wat minder blij mee. “

 

De trainer had, en met hem tal van anderen bezoekers, nog gezien dat Tim Rietkerk een penalty verdiend had maar niet kreeg. ,,Hij werd overduidelijk gepakt in de zestien en kreeg nog een duw in zijn rug ook. Anders kom je misschien op 1-1. Het resultaat vind ik evenwel niet zo belangrijk.”

 

,,Eigenlijk vind ik het veel belangrijker dat ik een uur met Marciano Vermeer heb kunnen praten, die aan het revalideren is van een zwaar bedrijfsongeval. Zijn toestand is verbeterd en daar zijn we bij GHC heel blij mee. Het is jammer dat de maand augustus ons op het gebied van persoonlijk leed weinig goeds heeft gebracht, maar dit vond ik dan wel weer een opsteker. We zullen spoedig bij hem en ‘Guf’ (Richard Guffens, red.) langs gaan met een delegatie vanuit de club.”