HomeVoetbalnieuws-leidenGHC pakt punt op bar en boze middag

GHC pakt punt op bar en boze middag

-

artikel image GHC 3GHC wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen. Ook in de zevende uitbeurt konden de handen niet de lucht in voor de Leidse ploeg. Op eigen veld gaat het crescendo, maar op verplaatsing wil het niet vlotten. Bij Leonidas was de gelegenheid er evenwel wel geweest.

De middenmoter kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1) bij staartploeg Leonidas. ,,Ik ben blij dat deze wedstrijd achter de rug is. Wat een troosteloze bende om hier te moeten spelen”, liet Dennis Olman zich ontvallen. Zijn zienswijze werd mede ingegeven, doordat hij volgens eigen zeggen na afloop de huid was vol gescholden door een speler van de thuisploeg.

,,Niet normaal meer. Na afloop was er een speler die mij het K-woord meerdere malen liet horen. Het was gewoonweg bedreigend. Gelukkig was er toevallig een waarnemer van de KNVB bij. Als hij doet wat hij moet doen, wacht die speler een zware straf. Van mijn part een royement. Het paste al met al wel in het plaatje. Klein veld, voortdurende regen en een ambiance van niets. Als we niet om 13 uur waren begonnen, maar om het gebruikelijke tijdstip was die wedstrijd niet eens gespeeld vanwege het veld. Had me deze middag bespaard.”

De trainer vond dat zijn ploeg, ondanks alle randverschijnselen, twee punten had laten liggen. In de eerste helft was GHC beter geweest, maar de doelman van de thuisploeg hield zich monter staande. Even na rust scoorde de Rotterdammers de 1-0, maar GHC kwam twintig minuten voor tijd langszij via verdediger Tim Gonlag op aangeven van invaller Tim Rietkerk. Olman: ,,Het voetbal van onze kant was in de tweede helft bedroevend, maar over de werklust heb ik geen klagen.”

Olman had zeven honderd procent kansen geteld. ,,Er zaten drie geweldige reddingen bij van hun keeper, dat moet gezegd worden. Maar we moeten gewoon scoren en de boel voor rust al beslissen. Het had te maken met een gebrek aan scherpte voorin. Ook na onze 1-1 hebben we de kans gehad om te winnen. Piet Brandt ging alleen op de keeper af en Marvin Sloos had een verkeerde balaanname. Anders win je die pot alsnog en dat had ook gemoeten. Telkens een punt erbij schiet niet echt op. Overigens moesten we ook nog wel van geluk spreken, want in de negentigste minuut floot de scheidsrechter voor buitenspel. Onze defensie stapte op dat moment en dat had fout kunnen aflopen. Dat had wel de wereld op zijn kop geweest, want we waren zoveel beter geweest ondanks dat we niet in goeden doen waren na de rust. Dat zegt ook wat over deze tegenstander. Maar ja, RCL, Spijkenisse en Smitshoek hadden kennelijk ook moeite met deze tegenstander en de omstandigheden hier.”

De Rotterdamse thuisploeg kreeg vier gele kaarten, terwijl de leidsman de kaarten op zak hield voor GHC. Bij de bezoekers ontbraken Michael van Voorthuijzen, Mark Ouwerkerk en Casper Spaan. In de warming-up viel ook Mo Madani nog weg.

Opstelling GHC: Pesschier, Weekhout, Gonlag, Bueno de Mesquita, Maaskant, Sloos, De Roode, Annokkee, Schouls (Brandt), Guffens, Raaff (Rietkerk).