Voorschoten- Wanneer spelers een verleden hebben met de club waartegen ze spelen, is er nog wel eens sprake van overdreven geldingsdrang of een geforceerd of juist timide optreden. Vooral in de eerste helft kon de confrontatie tussen Voorschoten’97 en GHC mede daardoor maar moeizaam boeien. Na de onderbreking viel er wel meer te beleven en trokken de Leidenaren met 1-2 aan het langste eind.

 

Dennis Olman was de eerste na afloop om aan te stippen dat zijn spelers last hadden van de geschiedenis. ,,Het leek wel of een aantal spelers lamgeslagen was. Ze durfden niet te voetballen en daardoor hadden we het de eerste twintig minuten lastig. Ik vind wel dat we daarna de wedstrijd onder controle hebben gekregen.”

 

Voorschoten’97 leek, of dat nu met het verleden te maken had of niet, aanvankelijk meer onbevangen te zijn. Binnen het kwartier moest Max Bueno de Mesquita op de doellijn redding brengen op een inzet van Roberto Escudero en had Joshua Steenvoorden in scoringspositie hoog over geschoten. De grootste kans was evenwel voor Maurice Fransen. De spits stuitte met zijn inzet op de voet van Mohamed El Kourai, die Jeroen Peschier op het laatste moment verving tussen de palen.

Voorschoten GHC okt 2012 1

Olman zag het aan en beet zijn ploeg toe dat er ‘meer beleving’ in de wedstrijd gepompt moest worden. Stilaan gebeurde dat ook, zonder dat de toekijkers daarbij de vingers konden aflikken. Het meest exemplarisch voor de magere eerste helft was wel dat er bij een blessurebehandeling ruimte was voor overleg in beide spelersgroepen, maar dat die ‘theekrans’ nog even doorging nadat de bal alweer rolde.

Voorschoten GHC okt 2012 3

De wedstrijd snakte naar een doelpunt en die kwam er nadat Rodney Sno attent was bij een inzet van Steenvoorden. De snelle linksbuiten was de enige buitenspeler die zich sowieso nadrukkelijk liet gelden, hoewel het rendement beperkt bleef.

Voorschoten GHC okt 2012 4

Gegeven de achterstand moest GHC wel aanklampen en nadat er eenmaal balans was ontstaan kwamen de bezoekers niet ver voor rust op gelijke hoogte door Mo Madani. Dat doelpunt kwam voort uit een vrije trap, waarbij Lars Verlaan aan de noodrem had getrokken. De bank van GHC schreeuwde om een rode kaart, maar de leidsman beoordeelde dat er geen sprake was van een doorgebroken speler (Tim Rietkerk, red.).

Voorschoten GHC okt 2012 5

Ook kort na rust was Voorschoten als eerste het gevaarlijkst, maar Wouter Pen hielp een grote kans om zeep door niet voor eigen gewin te gaan. Het was wel het startsein voor een tweede helft, waarin de zee open gebroken leek te zijn. Sno stichtte nog een paar keer gevaar, maar net als in de meeste voorgaande duels toonden de Voorschotenaren als geheel te weinig stootkracht. ,,Daar ligt een probleem bij ons. Onvoorstelbaar, want we trainen veel op de afwerking en doordeweeks vliegen ze wel in de bovenhoek”, oordeelde trainer Marcel de Hoogt.

 

In de winkelhaak werd nu niet geschoten, maar Danny Maaskant zorgde met een lage schuiver er na een uur wel voor dat het muntje de kant van GHC oprolde. Daarna kreeg de tricolores de kans om het duel definitief te beslissen. Met name Invaller Ron Annokkee faalde van dichtbij. Voorschoten sputterde nog tegen, maar bleef puntloos achter. Enkel dacht de thuisploeg nog een keer recht te hebben op een strafschop, maar een dollemansactie van El Kourai op Fransen bleef onbestraft.

 

Voorschoten’97- GHC 1-2 (1-1). 38. Sno 1-0, 44. Madani 1-1, 59. Maaskant 1-2. Scheidsrechter: Geuze. Toeschouwers: 500.

Voorschoten’97: Keemink, Verlaan, Prins, K. Michel, Guijt (77. Windhorst), Jouby, Escudero, Sno (82. D. Michel), Pen (73. Van Poelgeest), Steenvoorden, Fransen.

GHC: El Kourai, Van Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Amerzagouio, Rietkerk, Madani, Schouls, El Idrissi (76. Annokkee).

Voorschoten GHC okt 2012 6

Wedstrijdbeeld in kansen/mogelijkheden:

2: Voorzet van rechts van Wouter Pen, Joshua Steenvoorden schiet hoog over nadat bal terugkomt van een GHC-verdediger (V’97).

3: Roberto Escudero schiet vanuit tweede lijn niet al te ver naast (V’97).

7: Indraaiende vrije trap van Escudero wordt van de doellijn gewerkt door Max Bueno de Mesquita (V’97).

13: Rodney Sno gaat er vandoor op links. Zijn voorzet wordt direct verwerkt door Maurice Fansen. Doelman Mohamed El Kourai stopt met uitgestoken been (V’97).

13: Tim Rietkerk snelt er op rechts vandoor. Voorzet komt net niet bij Nabil Amarzagouio (GHC).

17: Prima aanval GHC via Mo Madani en Amarzagouio, Marouane El Idrissi werkt over (GHC).

23: Vlammend schot El Idrissi. Matthijs Keemink staat goed opgesteld en pakt inzet (GHC).

33: Voorbereidend werk Madani, geeft mee aan El Idrissi, in handen Keemink (GHC).

38: Steevoorden komt door op rechts. Zijn inzet wordt nog verwerkt door El Kourai. Rebound voor Sno: 1-0 (V’97).

43: Rietkerk gestuit door Verlaan,net buiten de zestien. Doorgebroken speler? Michel Schouls schiet vrije trap in de muur, afgeslagen bal voor Madani. Enigszins van richting veranderd schot dwarrelt langs Keemink: 1-1 (GHC).

48: Michael van Voorthuizen voorkomt vrije doortocht voor Sno (V’97).

50: Frank Guijt knikt goed in, El Kourai tikt de bal over de lat (V’97).

52: Pen wordt vrijgespeeld op rechts. Alleen op El Kourai af. Sno vraagt om de pass, krijgt deze ook, maar er zit nog een GHC-verdediger tussen (V’97).

59: Hoekschop Michael de Roode. Slecht verwerkt. Danny Maaskant zegt ‘dank’: 1-2 (GHC).

66: Escudero stuurt snelle Sno weg. Aanname niet denderend, maar de aanvaller komt toch tot een actie en schot. Nipt langs verkeerde kant van de paal voor Voorschoten’97 (V’97).

73: Kasper Michel wordt in kansrijke positie naar buiten gedrongen. Inzet naast (V’97).

75: El Idrissi vuurt van afstand. Zeilt net over, Keemink had er het oog op (GHC).

82: Madani vindt Ron Annokkee. Van dichtbij met verkeerde been, redding Keemink (GHC).

89: El Kourai plukt bal, maar neemt Fransen onnodig mee. Linke actie blijft zonder gevolgen (V’97).

Voorschoten GHC okt 2012 2

Bron (deels): LD/HK