voetbal-leiden-0004De voorbereiding van GHC ging tot nu toe met horten en stoten, niet in de laatste plaats door het feit dat Dennis Olman lange tijd niet over de beoogde selectiespelers kon beschikken. Daarnaast was er slecht nieuws vanuit de ziekenboeg met achtereenvolgens Richard Guffens, Marciano Vermeer en Mohamed El Kourai. Gisteravond volgde evenwel een ‘prima avond’ volgens Olman met een 2-2 uitslag als resultaat tegen RKAVV.

 

Afgelopen zaterdag verloren de Leidenaren met 3-1 van RKDEO. De oefenmeester noemde de uitvoering in die wedstrijd ‘dramatisch’ en had het idee dat er op deze wijze zelfs moeizaam van Bal op het Dak 5 zou worden gewonnen. ,,Natuurlijk had dat ook te maken met het extreme weer, maar we hebben afgelopen maandag er wel over gesproken met de groep. Duidelijk gemaakt wat er fout ging en ook de spelers hebben hun zegje gedaan. Het vervolg tegen RKAVV viel uitstekend uit. Het werd weliswaar gelijk, maar de winst zat erin. En dat tegen een club die de ambitie heeft om verder te reiken dan de huidige hoofdklasser.”

 

Bij rust was het nog 0-0 aan de Vliet, maar na de onderbreking kwam de verdiende 1-0 op het scorebord. ,,Dat was uit een omschakelmoment. Nabil (Amarzagouio, red.) ging er vandoor en had voor eigen succes kunnen gaan. Hij gaf echter af op Erik Lagas die fraai de 1-1 afdrukte. Hij was wat onwennig in het begin, maar heeft zich inmiddels verbeterd. Enkel was hij na een uur wel zo ongeveer op. Na de 1-1 scoorden we wederom een prima goal. Marouane El Idrissi ging door op rechts, trok de bal terug op de zestien, Michel Schouls stapte over de bal heen en Marvin Sloos schoot vervolgens binnen in het dak van het doel. Het is jammer dat we de 2-2 nog moesten slikken vlak voor tijd, hoewel de 3-2 er gewoon had kunnen komen daarna. We verdienden een strafschop, maar dat werd enkel niet gezien door de scheidsrechter. Ook mijn collega vond het een pingel.”

 

GHC had voor de pauze ook al kansen gehad via Ron Annokkee en Amarzagouio en een inzet werd afgevlagd voor buitenspel. Het deerde Olman niet al teveel. ,,Nee, we hebben een prima pot neergezet en daar ben ik trots mee en blij over. Een enorm verschil met afgelopen zaterdag. Zo gaan we ergens komen, hoewel we zaterdag weer een zware tegenstander krijgen voor de beker. Xerxes DZB schijnt een verschrikkelijk goeie ploeg te hebben. Maar goed, we zullen het in de beker niet meer gaan halen, zo lijkt mij, dus we kunnen ons op deze wijze klaarstomen voor e competitie. We bouwen verder op het duel met RKAVV, een tegenstander waar we dus moeiteloos mee konden wedijveren.”

 

Opstelling GHC: Peschier, Voorthuizen (Rietkerk), Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Lagas (Sloos), Madani, El Idrissi, Annokkee (Schouls), Amarzagouio.