ts-ghcAfgaande op de ranglijst is een 2-0 verliespartij van GHC bij koploper FC ‘s-Gravezande een logische uitslag. Het wedstrijdverloop vertelde echter een heel ander verhaal. De Leidenaars domineerden een groot deel van het duel, maar liepen in het mes bij de laf spelende thuisploeg. ,,Als je helemaal weggespeeld wordt, kan ik nog een klein beetje leven met een verlies”, zegt aanvaller Nabil Amarzagouio. ,,Maar zoals je vandaag verliest en vooral de manier waarop, daar kan ik heel slecht tegen.”

,,De ene ploeg speelt dominant voetbal, maar scoort niet. De andere tegenstander loert op de counter, maar maakt wél twee goals.” Amarzagouio had het wedstrijdbeeld niet krachtiger kunnen omschrijven. Voor de Leidenaars was de nederlaag een bittere pil. ,,Over het geheel genomen hadden wij drie punten verdiend. GHC was de bovenliggende partij, met veel balbezit en gevaar voor het doel van Gravezande. We vergeten onszelf alleen te verwennen met een doelpunt.”

 

nabil amarzagouioAmarzaguio toonde zich niet onder de indruk van Gravezande. ,,Ik wist niet dat zij koploper waren. Het was ze ook niet af te zien.” Al in de beginfase liet GHC twee goede kansen liggen. ,,Michel Schouls kopte echter net naast”, vertelt Amarzagouio. ,,Ik kwam zelf ook vrij in de zestien. Ik kreeg de bal door de lucht aangespeeld, maar schoot vervolgens alleen voor de keeper naast.”

 

Gravezande sloeg even na rust eenmaal toe, waardoor GHC nog aanvallender ging spelen. ,,Die goal was een domper, omdat je gewoon een goede pot speelt. Op jacht naar de gelijkmaker gaven we de tweede helft vol gas, met alle risico’s van dien.  Er ontstonden op het veld grote ruimtes, waardoor zij met hun snelle jongens voorin gevaarlijk konden worden.” Niet de verdiende gelijkmaker, maar de tweede treffer van de thuisploeg kwam op het scorebord.

 

Goed spelen, maar niet scoren. Het is het verhaal van GHC van dit seizoen. Het gemis van de beoogde eerste twee spitsen kan vooralsnog niet opgevangen worden. ,,We hopen natuurlijk op de terugkeer van Richard Guffens, maar dat gaat langer duren dan verwacht”, zegt Amarzagouio. ,,Het is nu even moeilijk, maar moeten het doen met de middelen die we hebben.”

 

Momenteel neemt Michel Schouls de honneurs in de punt van de aanval waar. Amarzagouio: ,,Dat komt er nog niet uit. Michel is natuurlijk van een andere klasse dan Richard. Michel staat er om duels te winnen, maar als hij een duel wint, is er geen beweging omdat iedereen verwacht dat hij de bal zou verliezen. Maar ik neem die jongen niets kwalijk, want hij doet zijn stinkende best.”

 

Amarzagouio’s rentree in Leiden – hij speelde eerder voor FC Boshuizen – is nog niet wat hij ervan verwacht had. ,,Ik had gehoopt in een wat meer voetballende ploeg terecht te komen. Bij de club waar ik vandaan kom (FC Magreb, red.) ging de bal snel rond. Qua voetbal valt het hier tegen. Het is anders dan ik gewend ben en dus even wennen. Ik moet de knop omzetten.”

 

Trainer Olman had twee gezichten gezien van zijn ploeg. ,,In de eerste helft vond ik ons redelijk goed spelen en had er ook maar 1 ploeg recht op een voorsprong. Die kansen van Michel en Nabil hadden er best in mogen vliegen. Na de rust was het van twee kanten heel magertjes. Zij kregen ook nu amper kansen, maar straffen twee fouten van ons af. Overigens ging aan dat tweede doelpunt buitenspel vooraf. Deze wedstrijd had gewoon in 0-0 moeten eindigen en dan hadden we allebei gekregen waarop we recht hadden. Maar ja, daar wordt niet naar gevraagd.”

 

GHC trad aan zonder de geblesseerde Erik Lagas en de zieke Elmer Weekhout. Tim Rietkerk werd door Olman op de rechtsbackpositie opgesteld en daardoor verdween Kevin Kuyvenhoven naar de bank.

 

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Frank de Bruin, Mark Haaring, Danny Bijl, Jasper van Dijk, Domingos Lopes de Brito, Michiel van den Berg, Yuri Westhoff (Rico Luijando), Sander Koeleman, Mehmet Güngör.

Opstelling GHC: Jeroen Peschier, Tim Rietkerk, Max Bueno De Mesquita, Tim Gonlag, Daniel Maaskant, Michael de Roode, Nabil Amarzagouio, Marvin Sloos, Michel Schouls (Ronnie Annokkee), Mohamed Madani, Marouane El Idrissi (Kevin Kuyvenhoven)

Scheidsrechter: P. van Gijzen
Scoreverloop: 49. Michiel van den Berg 1-0; 90. Domingos Lopes de Brito 2-0.