ts-ghcDennis Olman gaf GHC een dikke pluim voor het seizoen. ,,Wij zijn twintig duels een aanwinst geweest voor de eerste klasse. Enkel in de laatste weken konden we niet meer hetzelfde brengen, maar we hebben handhaving bewerkstelligd en daar mogen we trots op zijn.”

In de laatste competitiewedstrijd hielden Vitesse Delft en GHC elkaar met 1-1 in evenwicht. Na een fraaie aanval opende de Leidse ploeg de score via Michel Schouls. Pal voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Na de pauze kregen de beide ploegen nog kansen voor de winst, maar in de slotfase koesterden de clubs de stand gezien de andere tussenstanden.

Ook Vitesse Delft bleef behouden voor de eerste klasse, GHC eindigde als negende op de ranglijst. Olman: ,,We zijn gegroeid en ik ga er vanuit dat we volgend jaar wel in staat zijn om het 26 duels te trekken. Dan kan er meer in zitten.”

GHC-RCL 14 05 11 47 kopieAanvoerder Michael de Roode beaamde dat het duel niet veel om het lijf had. ,,Het was aanvankelijk nog wel een aardig potje, maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd rustig uitgevoetbald. We waren allebei gebaat bij een punt, dus dan doe je geen gekke dingen meer. In de rust hadden we de tussenstanden al gehoord en die kregen we tien minuten voor tijd nog eens mee.”

De Roode vond dat zijn ploeg, net als in de laatste weken, niet okselfris meer voor de dag kwam. ,,Nee, de batterij is wel zo ongeveer leeg. Vitesse Delft uit is op voorhand al een lastige pot, maar ze maakte het ons onmogelijk om te voetballen door vroeg druk te zetten. We konden voorin geen bal vasthouden en dus waren we te vaak te kort in balbezit. Wat dan resteert, is knokken en dat hebben we gedaan. Maar het is absoluut waar: het is mooi geweest zo.”

De Roode blikt wel tevreden terug op het hele seizoen van zijn ploeg. ,,Voor de winterstop hebben we uitstekend staan ballen en we hebben zelfs nog een tijdje zicht gehad op een periodetitel. Daarnaast zijn we prima voor de dag gekomen in de beker, maar dat maakte wel dat we de laatste twee maanden erg vermoeid zijn geraakt. Wij zijn natuurlijk geen ervaren eersteklasser en voor ons was het vooral een leerjaar. Ik vind dat we veel hebben opgestoken. Handhaving was ons doel en daar hebben we invulling aan gegeven. De ommekeer naar beneden is toch wel het duel met Breukelen geweest. De gebeurtenissen hebben veel spelers aangegrepen en dat dreunde na. Maar goed, we hebben het gehaald en daar is iedereen binnen de club blij mee.”

GHC mag nu dus gaan uitrusten en wil daarna andermaal laten zien dat de eerste klasse niet te hoog gegrepen is. ,,Het gros van het team blijft. We verliezen Jim Raaff en Casper Spaan, maar daar staat tegenover dat er onder meer versterking komt van Ter Leede. Heel veel spelers zullen er niet bij komen. Mo Madani blijft en zoals bekend ook Richard Guffens. Het gezicht van de ploeg blijft dus in tact. Ik vind het trouwens veelzeggend dat Mootje blijft. Hij woont in Amsterdam, maar blijft toch in Leiden voetballen. In Amsterdam zitten genoeg sterke amateurclubs, maar bij ons heeft hij het uitstekend naar zijn zin.”

Over zijn eigen seizoen is de niet op zijn mondje gevallen middenvelder ‘redelijk tevreden’. Ik denk wel dat ik met mijn ervaring mijn steentje heb bijgedragen. Ik ben veruit de oudste en kan nog wel wat overbrengen. Daarnaast ben ik nog steeds fit en dat is natuurlijk ook veel waard. Ik zal niet zeggen dat ik veel uitschieters naar boven had, maar ik kwam wel aan mijn voldoendes. Ik moet afkloppen dat het lichamelijk nog steeds goed gaat. Of ik hier voetballend aan mijn einde kom? Dat is wel zeker. Zolang het gaat, speel ik door. En als het niet meer lukt, zit mijn loopbaan er op. Ik kan nu al zeggen dat ik dan gestopt ben bij een hele prettige club met veel leuke mensen en met een geweldige sfeer.”