ts-ghcGHC bleef na het tweede duel steken op één wedstrijdpunt. Delta Sport vertrok met de zege uit Leiden, niet in de laatste plaats omdat de tricolores in de eerste helft al gekortwiekt werd na een uitsluiting. Het net is in honderdtachtig minuten nog niet gevonden door de ploeg van Dennis Olman.

 

Het duel met Delta Sport werd voor GHC omgezet in een thuiswedstrijd, omdat er in Vlaardingen een renovatie plaatsvindt op het complex. De Leidenaren bleken niet in staat om de punten in eigen huis te houden en verloren met 0-3.

 

GHC-RCL 14 05 11 163Dennis Olman (op de foto in betere tijden): ,,Een zwaar geflatteerde nederlaag. Er was geen vuiltje aan de lucht, totdat Tim Gonlag de rode kaart kreeg na een half uur spelen. Hij had de bal al teruggekopt op zijn keeper, maar hun spits viel omdat hij Tim haakte. Tot ieders verbazing leverde de actie de rode kaart op en de vrije trap vloog erin. Vooral zuur omdat zij eigenlijk nog niet gevaarlijk waren geweest en hoofdzakelijk de lange bal hanteerden. In mijn optiek had die vrije trap er trouwens niet in hoeven gaan. Die hoek die werd gezocht, moet voor Jeroen (Peschier, red.) zijn.”

 

In de ogen van de trainer bleef GHC met een man minder de betere, maar ondanks kansen van Mo Madani, Tim Rietkerk en Nabil Amarzagouio bleef de stand ongewijzigd. Laatstgenoemde mikte overigens nog buiten bereik van de doelman van de ploeg van ex-prof Nico Jalink op de lat. ,,Dat zij in de slotminuten nog tweemaal scoren is logisch, want toen namen we alle risico’s. Wel moet ik zeggen dat Marouane (El Idrissi, red.) in de fout ging bij die tweede. Door zijn balverlies, counterden ze ons weg en na die 0-2 weet je dat het over is.”

 

,,Toch moet ik mijn ploeg de complimenten geven. Het was warm en we speelden dus een uur met een man minder. Mijn ploeg is toch heel hard blijven werken en dat siert ze. We hadden best een puntje verdiend, zeker ook omdat dit een tegenstander is met titelaspiraties. Dat heb ik er nu niet aan af gezien.”

 

Voor de Vlaardingers scoorde Jodao Pattinama driemaal. ,,Dat mag zo zijn, maar zo heel veel heb ik van hem niet gezien en dat geldt ook voor andere toppers die zij in huis hebben.”

 

Olman zit nog verre van in zak en as: ,,Ik ga er vanuit dat het tij gaat keren voor ons, want de rampspoed was de voorbije weken wel heel vaak onze tegenspeler. Het zit ons niet mee en dus kan ik de jongens geen enkel verwijt maken. Als ik zie dat Tim meteen na afloop vertrekt, omdat hij ziek was van de genomen beslissing dan zegt mij dat veel. Hij kon er echt niets aan doen, maar door een dergelijk besluit hobbel je wel de hele wedstrijd achter de feiten aan.”