ts-ghc(Zaterdag, 1B)- Ondanks alle tegenslag is GHC na de 4-1 winst op DSVP pardoes de top vijf binnen gekomen en dat is vooralsnog een ruimschoots hogere positie dan men op de Vliet had verwacht. De Leidenaren wonnen voor de derde keer en hebben nu tien punten verzameld uit zes wedstrijden.

 

GHC kwam al na twee minuten in last doordat doelman Jeroen Peschier in de fout ging. Even was de Leidse ploeg de draad kwijt, maar al snel werd DSVP in verlegenheid gebracht en was er volgens Dennis Olman geen vraagteken meer wie de sterkste was en de controle behield.

 

Via Michel Schouls en Max Bueno de Mesquita stonden de Leidenaren halverwege al aan de goede kant van de score. ,,In de tweede helft hebben we vooral winst geboekt vanuit de tweede bal en kregen we meer vat op de ruimtes. Zij zijn nog tweemaal over de middenlijn gekomen. Dat zegt genoeg. Het was bij tijd en wijle heel behoorlijk wat we hebben laten zien”, aldus Olman. Nabil Amarzagouio en Michael de Roode schoten het kwartet vol.

 

De van Ter Leede overgekomen Marouane El Idrissi heeft bij GHC zijn draai gevonden, hoewel hij dus niet scoorde tegen de formatie uit Pijnacker. Hij zag het levenslicht in Leiden, maar eenmaal woonachtig in Sassenheim ging hij spelen voor Teylingen en later FC Lisse, om daarna dus op De Roodemolen neer te strijken. Onze redactie wilde de aanvaller na de gewonnen wedstrijd aan de tand voelen.

 

marouane el idrissi,,Het gaat heel goed met mij. Nu de tijd vordert gaat het enkel maar beter. Ik ben gewend aan de nieuwe mensen, de nieuwe speelwijze, de nieuwe trainers en alles bevalt mij. De opvang is heel warm geweest. Een mooie club dat GHC, ik kan niet anders zeggen.”

 

Bij Ter Leede hoefde El Idrissi niet weg, maar hij richtte zijn pijlen op GHC. ,,Deze club wilde mij graag erbij hebben en zo ben ik in gesprek gekomen met de TC en met Dennis Olman. De gesprekken spraken mij enorm aan. Olman was zelf ook aanvaller en we begrepen elkaar uitstekend tijdens de gesprekken.  Mijn pa is, zijn mening is voor mij ook heel belangrijk , ook een keer mee geweest op gesprek. Het gevoel was goed en dus besloot ik in Leiden te gaan voetballen. Bij Ter Leede had ik het moeten afwachten, want daar ging de trainer ook weg (Paul van der Zwaan, red.). Met hem kon ik trouwens ook uitstekend door één deur. Een speciaal persoon voor mij ook. Bij GHC kende ik Mo Madani, Mohamed El Kourai en Danny Maaskant trouwens al.”

 

El Idrissi zou de aangever moeten worden van Richard Guffens, maar door een nare, langdurige blessure komt dat er voorlopig niet van. El Idrissi vindt dat verschrikkelijk jammer. ,,Ik had al heel veel verhalen over hem gehoord en ik verheugde mij erop om hem in stelling te brengen. Helaas voor hem en de ploeg is hij er voorlopig niet bij. Het is nu anders, waarbij ik niet zeg dat Michel Schouls het slecht doet in de punt. Hij is ook technisch genoeg en heeft zijn eigen persoonlijke kwaliteiten. Enkel is Richard veel meer van het trek-en sleurwerk en we moeten ook anders spelen. Wat dat betreft hebben Dennis en Kees (van Tongeren, red.) het goed gezien om mij te ‘verpotten’ van rechts naar links. Eigenlijk was ik een rechtsbuiten, maar vanaf de andere kant kan ik nu meer naar binnenkomen. Het blijft jammer van Richard, maar we moeten de drive hebben om ook zonder hem te vlammen. Tot nu toe doen we dat niet beroerd.”

 

Olman heeft tot nu toe wel al meerdere malen met het hoofd moeten schudden. De bekende pieken en dalen. El Idrissi erkent dat het nogal wisselvallig is bij GHC. ,,Dat is al zo vanaf de voorbereiding. Dan was het heel goed en dan weer heel slecht. We speelden bijvoorbeeld tegen een voltallig Noordwijk 3-3. Met Ter Leede hadden we er in mijn eerste jaar meer moeite me. Tegen RKDEO, met alle respect niet bepaald een hoogvlieger, gingen we er vanaf. RKAVV was weer top van onze kant en zo kan ik nog wel doorgaan. Laatst tegen RCL waren we de gelukkigste, de eerste die zou scoren na de 1-1 zou winnen. Hoe dan ook, er valt zeker nog het nodige te verbeteren.”

 

Op de vraag of het niveau hem is meegevallen vergeleken bij Ter Leede heeft de man met een actie in huis een opvallende uitspraak. ,,Ik vond het in de hoofdklasse makkelijker gaan. Daar lijkt het erop alsof je meer ruimte krijgt. Er is meer gelegenheid voor een actie. In de eerste klasse wordt er meer bikkelvoetbal gespeeld. Dat neemt niet weg dat van mij mag worden verwacht dat ik het verschil kan maken. Het moet wel realistisch zijn, maar ik loop er zeker niet voor weg. Ik moet het verwachtingspatroon waar kunnen maken. In mijn eerste jaar Ter Leede was ik niet voor niets de speler met de meeste goals en assists. Tot nu toe ben ik nog niet echt in de gelegenheid geweest om mij nadrukkelijk te onderscheiden, hoewel de 2-1 van mij tegen RCL wel een belangrijke goal was.”

 

Zoals gezegd is GHC omhoog gekropen op de ladder en El Idrissi zou tekenen voor de huidige vijfde plaats. ,,Absoluut. Ik vind dat we onszelf tekort doen door enkel in te zetten op handhaving. Ja, het heeft tegen gezeten. Niet enkel met Richard, maar we hebben al aardig wat blessures voor de kiezen gekregen. Nu is Michael van Voorthuizen weer terug en dat is ook een belangrijke pion. We moeten gaan voor de subtop. ‘s- Gravenzande staat bijvoorbeeld boven ons, maar ik vond ze niet bepaald indrukwekkend, ook al verloren we van ze. Als we allemaal net zo ambitieus zijn als de trainers, komt het wel goed. Dennis en Kees zijn pure voetbaldieren en hebben ontzettend veel verstand van het spelletje.”

 

Opstelling GHC tegen DSVP: Peschier, Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Sloos, Madani, El Idrissi, Schouls, Amarzagouio.