ts-ghcGHC en BVCB begonnen bij 0-0 en na negentig minuten was er in de stand niets veranderd. De tweestrijd was niet bepaald boeiend geweest en er werd na afloop meer gesproken over de kaarten, arbitrale beslissingen en voor het overige dienden de wonden te worden gelikt. Jeroen Peschier had zijn handschoenen net zo goed thuis kunnen laten. Een terugblik met de doelman van de Leidse tricolores.

 

Niet elke 0-0 is bloedeloos en soms zijn er geen doelpunten nodig om toch tot een leuke pot voetbal te komen. Aan de Vliet was het afgelopen zaterdagmiddag enigszins behelpen, zo vond Peschier.

 

,,Het was hoofdzakelijk rommelig. Ik heb heel weinig te doen gehad en mijn collega hoefde er ook geen lange douchesessie van te maken. BVCB heeft nog wel de paal geraakt, maar bij die inzet heb ik niet hoeven handelen.”

 

Is GHC nog wel in de buurt gekomen van het doel van de ‘vijand’?

 

,,Dat wel. In de eerste helft hebben we twee prima kansen gehad. Nabil (Amarzagouio, red.) ging er een keer vandoor, maar helaas kon Michel (Schouls, red.) de 1-0 niet erin prikken. En er was nog een kans, maar die kan ik mij niet meer voor de geest halen. Danny (Maaskant, red.) leek verderop in het duel te scoren met het hoofd, maar die werd prima gered.”

 

Een weinig verheffend duel dus of waren er ook andere leuke momenten te zien?

 

,,Het was vooral een keihard duel met veel gedoe op het middenveld. Zij maakten veel overtredingen en ik ben van mening dat zij minimaal een rode kaart hadden moeten krijgen. Misschien zelfs wel twee.”

 

Als je het breder trekt, hoe staat GHC ervoor?

 

,,De voorbereiding was erg wisselvalig. We hebben veel leed over ons heen gekregen. De blessure van Richard Guffens en Marciano Vermeer zijn op deze site al voorbij gekomen. Marciano kende ik nog niet eens, maar hij heft nog voordat we begonnen een ernstig bedrijfsongeval gehad. Heel naar en hij is er voorlopig nog niet. Mo (el Kourai, red.) is mijn concurrent onder de lat en hij heeft zijn enkelbanden ingescheurd tijdens een oefenduel. Ook vaste waarde Michael van Voorthuizen is geblesseerd geraakt en hij kon er zaterdag ook al niet bij zijn. Tel daarbij op dat onze verzorger ook in de lappenmand zit en het mag duidelijk zijn dat het niet mee zit. Als reservekeeper is trouwens Danny Mooiman weer opgetrommeld. “

 

Je haalde de naam van Guffens al aan. Wie gaat jullie spitsenprobleem oplossen?

 

,,Michel staat op Richs plek en ik vond dat hij het zaterdag goed deed. Hij is aanspeelbaar, maar heeft nog moeite met zijn momenten voor het doel. In elk geval hebben we met Nabil en Marouane El Idrissi twee snelle mannen aan de buitenkant en als het gaat lopen, komen er vast ook wel doelpunten. Ron Annokkee hebben we ook nog achter de hand voor die positie. Tja, en als er niet gescoord gaat worden dan hebben we en probleem.”

 

Je hebt nu in principe gen concurrentie, maar ben je tevreden over je eigen voorbereiding en het eerste competitieduel?

 

,,Het is altijd de vraag hoe je uit de zomerstop komt. Mo had wat dat betreft dezelfde kansen als ik. Ik ben absoluut niet tevreden over mijn eigen functioneren tot nu toe. Dat moet nog en fors aantal stappen verbeteren. De vorm is er simpelweg nog niet, hoewel ik tegen BVCB niet echt getest ben. Ik kan erg kritisch zijn naar mezelf en in dat opzicht stel ik dus vast dat ik niet in mijn beste fase zit.”

 

De komende weken kunnen wel eens cruciaal zijn voor het seizoen van GHC. Eens?

 

,,Als je daarbij doelt op het feit dat we in de eerste vijf duels vier keer thuis spelen heb je gelijk. Door een omzetting in het schema is er een wedstrijd omgezet en daardoor zijn we in september hoofdzakelijk gastheer. Vorig seizoen hebben we het thuis geweldig gedaan en in uitduels juist veel minder. We zullen ook nu veel van de punten thuis moeten pakken en dat kunnen we dus maar beter niet uitstellen gezien het programma van de komende weken.”

 

Opstelling GHC tegen BVCB: Peschier, Weekhout, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Madani, Sloos, El Idrissi, Schouls, Amarzagouio.