HomeVoetbalnieuws-leidenOlman:,,In deze fase is dit een winstpunt"

Olman:,,In deze fase is dit een winstpunt”

-

ts-ghcDe wintermaanden lenen zich doorgaans niet voor de meest aantrekkelijke wedstrijden. Slechte velden, harde wind, slagregens en fijne jachtsneeuw. Soms moet er toch worden gespeeld. De omstandigheden bij GHC tegen ‘s- Gravenzande vielen nog wel mee, maar duidelijk werd dat GHC in een wat lastigere fase bivakkeert.

Zonder de voor vijf duels geschorste Michael de Roode en de nog niet wedstrijdfitte Michael van Voorthuijzen en Mark Ouwerkerk moest Dennis Olman wat schuiven met pionnen. Zo speelde Tim Rietkerk als rechtsachter in plaats van als rechtsbuiten. Elmer Weekhout kreeg een plek op het middenveld, terwijl Mo Madani weer kon spelen na een blessure.

Madani speelde een onopvallende partij en kon geen stempel drukken op het spel van zijn team. Rietkerk stond zijn mannetje, maar de trainer ziet hem toch liever twee linies verderop. Jim Raaff en Casper Spaan kwamen zelden langs hun tegenstander en als er al eens een actie uitrolde, bleef een vervolg uit. Spits Richard Guffens kreeg nauwelijks aanvoer en dus kon GHC niet vaak gevaarlijk worden. De kansen waren op een hand te tellen.

Danny Maaskant was kort na de aftrap doorgebroken op links, maar zijn voorzet ging voorbij aan Raaff. In de vijfendertigste minuut kon Guffens een kopballetje afleveren, maar zijn inzet was te eenvoudig voor doelman Danny Koning. Na rust scoort de thuisclub wel uit een penalty. Rietkerk, een keer mee opgekomen, schoot tegen Jasper van Dijk op. Een handsbal, zo concludeerde de leidsman. Een wekelijks terugkerende vraag. Wanneer is het een handsbal en wanneer moet een scheidsrechter gewoon door laten spelen? Feit was dat Van Dijk een strafschop tegen kreeg en zijn tweede gele kaart. Mild is anders.

Marvin Sloos was daarna tweemaal gevaarlijk. Eerst met een schot uit de tweede lijn en later werd hij door Guffens bediend om oog in oog te komen met de doelman van de gasten. Zijn inzet belandde niet in het ‘s- Gravenzandse netje. Over het geheel genomen kregen de bezoekers niet meer kansen, hoewel de reflex van Jeroen Pesschier vlak voor tijd de bijna zekere 1-2 voorkwam op een poging van Danny Bijl.

GHC-RCL 14 05 11 347Olman (op archieffoto in de kampioenswedstrijd van het seizoen 2010-2011) had zo zijn ideeën over het gelijke spel. Alles bij elkaar optellend en aftrekkend was er evenwel tevredenheid en deelde hij complimenten uit aan zijn team.

,,Over de eerste helft was ik zeker niet tevreden. Zeg maar gerust zwaar ontevreden. We brachten aanvallend vrijwel niets. Vooral in de omschakelmomenten waren we niet bij de les. Daar kwam ook de 0-1 uit, hoewel die gelukkig tot stand kwam voor die gasten. Ik had al voorspeld dat we het voetballend moeilijk zouden krijgen. Normaliter hebben we met Michael en Mark spelers die opbouwend beter zijn. Tim zie ik het liefst op de flanken. Hij heeft een actie in huis. Maar ik moest improviseren en dat leverde bij ons niet het beste voetbal op. In de rust heb ik ze aangegeven dat we echt moesten proberen een punt uit het vuur te slepen. Dat is op basis van inzet gelukt en dan noem ik dit een winstpunt.”

Wat vond je van de tegenstander?

,,Van hen viel het me erg tegen. Als je zo’n selectie hebt, moet je ons in problemen brengen. Zeker met het gegeven dat wij incompleet waren. Ik had ook veel meer pressie verwacht. Hadden ze dat uitgevoerd, dan zouden wij op zeker de bietenbrug op zijn gegaan. Dus dat mogen zij zichzelf aanrekenen. Ze deden het in de eerste helft best aardig, maar dan toch vooral tot de zestien. Wij creëerden weinig, maar zij niet veel meer. In de tweede helft deden we het beter en zat de winst er nog in. Als ik reëel ben dan kan ik niet anders zeggen dat meer dan een punt niet verdiend zou zijn geweest. Niet voor GHC, noch voor de tegenstander.”

Wanneer kan je weer beschikken over een voltallige selectie?

De Roode heeft vijf wedstrijden aan zijn broek gekregen. En dat door een clubgrensrechter van Vitesse Delft. Echt belachelijk. Ik ga er ook vanuit dat hij alsnog wordt vrijgesproken, maar we missen hem al wel drie wedstrijden. Van Voorthuijzen heeft weer mee gedaan bij 2 en die komt eraan. Ouwerkerk zal zich ook spoedig weer melden. Nu moest ik Ron Annokkee brengen, terwijl hij liesklachten heeft. En Max Bueno de Mesquita was ziek, maar speelde toch. Dus ik zal blij zijn als we weer compleet zijn.”

Nadat Olman de uitslagen tot zich heeft genomen, neemt hij een trek aan zijn sigaartje. Het is een kwartier na de wedstrijd.

,,Gunstige uitslagen. De onderste verliezen punten, dus we blijven op koers voor handhaving. Als we dat kunnen bereiken dan hebben we een prima seizoen gedraaid. Daarom ben ik dus tevreden met dit resultaat en moet de tegenstander van vandaag zich achter de oren krabben.”