vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSchouls: ,,Ik moet beamen dat het een pittig seizoen was”

Schouls: ,,Ik moet beamen dat het een pittig seizoen was”

-

ts-ghcGHC ging onderuit bij Delta Sport (1-0), maar is toch vrijwel zeker van lijfsbehoud. De Leidenaren kwamen voor de pauze uitstekend voor de dag, maar daarna ging het kaarsje uit en wonnen de Vlaardingers al met al wel terecht van de formatie van Dennis Olman. ,,Volgens mij zijn we toe aan vakantie, maar ik hoop dat de groep nog twee keer kan vlammen. Het seizoen noem ik echter nu al geslaagd.”

Michel Schouls(op archieffoto tegen RCL) was dit keer een linie naar achteren geschoven en moest naast Michael de Roode het spel ontregelen van de thuisploeg en de voorwaartsen aan het werk zetten. De trainer van een E-team bij GHC schikte zich in zijn rol en keek tevreden terug op de wedstrijd.

,,Het is me eigenlijk wel goed bevallen. Zeker in de eerste helft marcheerde het goed bij ons. Wij domineerden en hebben hoofdzakelijk op hun helft gespeeld. Dat is op zich best opmerkelijk, want je speelt wel tegen de nummer twee van de ranglijst. In de tweede helft viel onze controle compleet weg en konden we geen druk meer zetten. Het is denk ik gewoon de tol van een seizoen op je tenen lopen. De meeste jongens speelden een paar jaar terug in de derde klasse, dus dit is voor ons allemaal een leerjaar.”

GHC-RCL 14 05 11 351GHC leerde snel en kwam goed beschouwd nauwelijks in gevaar en bleef het hele seizoen weg van de onderste plaatsen. Het sein ‘veilig’ kan officieel nog niet worden gegeven, maar de tricolores moet het wel heel bont maken om alsnog in de problemen te komen.

,,Zes punten voor met nog twee wedstrijden. Met een puntje erbij in één van de twee laatste wedstrijden kan er een feestje worden gebouwd. Maar goed reëel gezien, zijn we er al. Wij hebben een doelsaldo van plus negen en Spijkenisse van min tien. Het spreekt echter voor zich dat wij het seizoen wel goed willen afsluiten. In de voorlaatste pot ontvangen wij FC Rijnvogels en dat is sowieso een interessante ontmoeting. Het zou lekker zijn dat we na afloop een feest kunnen gaan vieren, want als we officieel veilig zijn, hebben we de doelstelling binnen.”

Schouls kan er niet omheen dat het de laatste tijd wel moeizaam gaat en dat het lijkt of GHC naar het einde snakt. ,,Ik moet beamen dat het een zwaar jaar is geweest. Vergeet niet dat wij lange tijd in de beker hebben gezeten en dat waren wel duels met ploegen die hoger spelen dan de eerste klasse. Lichamelijk en geestelijk was het een pittig seizoen, maar dat vind ik geen schande. Ook spelen we al een tijdje zonder Richard (Guffens, red.) en dat laat zich ook voelen. Hij is het aanspeelpunt voorin en dat missen we nu. Dat was in de tweede helft bij Delta Sport ook wel overduidelijk zichtbaar. En we droegen een zware last met ons mee naar aanleiding van Breukelen. We weten nu wat onze straf is en dat heeft voor veel opluchting gezorgd.”

Een punt aftrek en een geldboete waren het gevolg, maar die schade viel te overzien. Mark Ouwerkerk kwam er minder goed vanaf. Schouls had er wel een menig over. ,,Je moet afwachten hoe de KNVB om gaat met dit soort incidenten. Ik ben, en met mij heel veel andere mensen, van mening dat het hele verhaal gigantisch is opgeblazen. Wat Mark heeft gedaan, praat niemand goed. Hij weet zelf ook dat hij te ver is gegaan. Zijn straf lijkt me wel heel zwaar en we proberen hem te helpen. Niemand hoopt dit nog eens mee te maken, want zoiets hakt er enorm in.”

GHC stond nog even derde en lijkt nog wel een flink in te leveren op die positie tegen het einde van het seizoen. ,,De derde plaats was erg vertekend. De ploegen achter ons stonden heel kort bij en de verschillen zijn ook enorm klein in de subtop en de middenmoot. We kunnen nog een eindsprintje trekken, maar laten we wel de realiteit onder ogen zien. Als we tiende worden, hebben we het nog steeds goed gedaan. Daarnaast moest het tweede promoveren om zo meer aansluiting te krijgen en die kans hebben ze nog via de nacompetitie. Dus GHC mag best tevreden zijn. Ik vind wel dat we volgend jaar weer sterker moeten zijn. Dan zijn we geen promovendus meer en daar kunnen we dan niet op terugvallen. We zullen meer moeten gaan winnen. In uitwedstrijden is dat bijvoorbeeld maar eenmaal gelukt. We zijn hooguit twee keer een helft echt in grote problemen geweest en voor het overige hebben we ons uitstekend staande kunnen houden. Dat moeten we verder gaan uitbouwen in het nieuwe seizoen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read