vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenAchahbar (GOL Sport) : ,,Complimenten aan het team!’’

Achahbar (GOL Sport) : ,,Complimenten aan het team!’’

-

golsport(Zondag, 4A)- Na drie verliespartijen op rij heeft GOL Sport zich afgelopen weekend uitstekend herpakt. Tegenstander van Nispen, voor aanvang van de wedstrijd nog ongeslagen, werd aan de Boshuizerkade met 3-0 van de mat gespeeld.

De wedstrijd was al een tijdje bezig. Aanvaller Mohamed Achahbar was scherp en had al gezien dat de verdedigers van Van Nispen vaak terugspeelde richting hun keeper. Zo geschiedde het opnieuw en dit keer besloot hij erop te lopen. Toen de keeper die bal probeerde weg te rossen, gooide de aanvaller zichzelf in de baan van het schot. En met succes. Zonder dat dit direct de bedoeling was,  zag hij  de bal in het net verdwijnen. De 1-0 was een feit. Velen zouden deze treffer als een gelukkige omschrijven. Achahbar zelf wilde daar niet aan. ,, Het was zeker niet alleen geluk, het kwam door goed doorzetten. Ik had in de gaten dat zij de hele tijd terug gingen naar de keeper. Ik zette druk en zo kon ik er een doelpunt van maken.’’

Het was een typerend moment in de wedstrijd. Met veel kracht en inzet trok GOL Sport deze zondag ten strijde. De ploeg van trainer Taoufik Maatoug was met nul punten uit de laatste drie wedstrijden bezig met een hele slechte serie. Tegen Van Nispen moest de ploeg weer beginnen bij de basis en gewoon negentig minuten lang keihard werken en ontspannen spelen. Daar werd volgens Achahbar vooraf ook duidelijk de nadruk op gelegd. ,, De trainer heeft dit keer niet zoveel gezegd voor de wedstrijd. Gewoon dat we lekker moesten gaan voetballen en plezier moesten hebben. Met zijn allen er wat van maken. Hij weet dat we kunnen voetballen. We moesten gewoon ons best blijven doen, de hele wedstrijd lang. Iedereen was het ook zat, na drie verloren wedstrijden. Gelukkig kon iedereen deze wedstrijd presteren.’’

Op voorhand was het absoluut geen gemakkelijke opgave. Van Nispen was zoals gezegd nog ongeslagen en stond tweede op de ranglijst. GOL Sport heeft de laatste weken verloren van tegenstanders die op papier een stuk minder waren. Een 3-0 overwinning zouden weinig mensen van tevoren hun geld op hebben gezet.

Toch stond die op het scorebord toen de spelers het veld afliepen. Na die eerste goal zorgde Tjerry Kabonye voor rust ook nog voor de 2-0.  De tweede helft begon Van Nispen toch wat meer aan te dringen en kreeg GOL Sport het moeilijker. Slechter spel in de tweede helft lijkt een wekelijks terugkerend fenomeen te zijn voor GOL Sport. Achahbar: ,, De laatste weken zakten we elke keer weg in de tweede helft en maakten we achterin fouten. Dan gingen de kopjes weer omlaag en zo hebben we vaker in de laatste minuten punten weggegeven. Nu kregen we het ook weer lastiger. Zij gingen meer druk zetten en deden wat wisselingen. Ze gingen meer lange ballen spelen en het zijn allemaal lange gasten. Wij zijn wat kleiner en elke keer kwamen ze met voorzetten.’’

GOL Sport wist echter de deuren goed gesloten te houden, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Oguzhan Yazici. ,, Hij deed het echt heel erg goed. Hij moest ons een paar keer echt redden en was heel belangrijk’’, aldus Achahbar. Toen Hematullah Dastyar later voor de 3-0 zorgde, leek de buit  definitief binnen. Achahbar was overduidelijk een tevreden man na afloop. ,, We hebben de draad weer opgepakt. Ik ben heel blij met het team op dit moment. We zijn aan elkaar gehecht en goed bezig. We hebben elkaar echt gemotiveerd voor de wedstrijd. Na de verloren wedstrijden zijn we niet op elkaar gaan schelden, niet beledigen en zeuren en dat soort dingen. Vandaag ging het allemaal heel goed, iedereen heeft zijn taken netjes uitgevoerd. Complimenten aan het hele team!’’

Trainer Maatoug kon zich helemaal vinden in de woorden van zijn pupil. ,, De groep heeft hard gewerkt. Vanaf de eerste minuten speelden we goed vanuit de organisatie en bleven we rustig voetballen. Van Nispen heeft ook gewoon echt een goed team met sterke verdedigers en goede aanvallers. Maar we waren gewoon de terechte winnaar. Complimenten voor de inzet.’’

Volgende week zal GOL Sport opnieuw het onderste uit de kan moeten halen als de club op bezoek gaat bij koploper SEP. De Leidenaren zullen er, na het goede resultaat van vandaag, met vertrouwen naar toeleven.