golsport(Zondag, 4A)- GOL Sport, dit seizoen bespeler van het nieuwe sportcomplex aan de Boshuizerkade, wil dit jaar met een bijna compleet nieuw elftal afrekenen met de figurantenrol die de club al seizoenen lang vervult in de vierde klasse. Na de gewonnen seizoensouverture tegen stadsgenoot DoCoS (4-2) was de doelstelling van GOL Sport-trainer Taoufik Maatoug glashelder: ,,Meedoen voor de prijzen.”

 

Ondanks de verder knappe 3-0 thuiszege tegen het hooggeplaatste Van Nispen kon de groenwitte brigade tot nu toe geen potten breken. Maatoug heeft binnen zijn selectie goede voetballers lopen, maar dat blijkt nog geen garantie voor een goed team. Zondagmiddag kon de thuisclub tegen Kickers’69 laten zien dat de overwinning op Van Nispen geen toevalstreffer was. De ploeg slaagde maar half en hield slechts één punt over aan het duel tegen de jonge ploeg van Kees de Roode. 

 

De kater van het puntverlies was het grootst bij de trainer van de thuisclub. Zijn collega-trainer, die het slechte spel van zijn elftal niet wilde afwentelen op het gemis van vier vaste basisspelers, was gezien het vertoonde spel van zijn ploeg dik tevreden met de deling.

 

De gastheren waren in de eerste rondgang – op het eerste kwartier na – de betere ploeg. De Leimuidenaren hadden al na vier minuten de score kunnen openen, maar faalden voor doelman Oguzhan Yazici. Daarna waren de kansen voor de groenwitten. Vooral Mohamed Achahbar liet zijn klasse zien, maar doelpunten bleven uit. Een uitstekend opgezette aanval van de thuisclub in de twintigste minuut had een beter lot verdiend, maar de harde uithaal van Arif Unlu werd rakelings naast geschoten.

 

Na rust waren het vooral de verzorgers van beide elftallen die een hoofdrol opeisten, zonder dat er sprake was van een harde wedstrijd. De ploeg van Maatoug kreeg in de beginfase van de tweede helft de beste mogelijkheden, maar zijn jongens misten vooral scherpte en overleg in de afwerking.

 

Met de uiteindelijke puntendeling schoten beide clubs weinig op. Trainer Maatoug was teleurgesteld met het resultaat, maar zag ook de positieve punten van zijn team: ,,We hebben weinig weggegeven en de nul gehouden. Elke punt is er één. We hebben gekozen om Kickers direct onder druk zetten, wat aardig gelukt is. Daar hebben we drie trainingen aan besteed. In aanvallend opzicht hebben we te weinig laten zien, we waren veel te gehaast in de afronding.”

 

Voor de Leidse trainer in Leimuidense dienst was de teleurstelling groot. Met name het vertoonde spel was een gruwel in zijn ogen: ,,Er zat geen beweging in de ploeg, daarom moesten we veelvuldig de lange bal spelen, die in de meeste gevallen niet aankwam. Gezien het vertoonde spel moeten wij dik tevreden zijn met dit punt.”

 

Opstelling GOL Sport: Oguzhan Yazici, Desire Bukuru, Ismael Al-Mokadem, Rodrigue Muhizi, Walid Alkuhailli, Adil Moutaoussut, Mohamed Achahbar, Arif Unlu, Thiery Kabonye, Mustafa Kus, Khalid Oulgout.