ts-kagia2(Zaterdag, 2C)- Kagia komt steeds dieper in de problemen, mede doordat de ploeg van Jerry Ubink na tien minuten al twee goals had moeten incasseren tegen HVC’10. Uiteindelijk bleven de Lisserbroekers achter de feiten aan lopen en kwam de eindstand uit op 2-5. Beide ploegen eindigden met tien man.

 

,,Als je zo slecht start, roep je de problemen over jezelf af. We zijn pas mee gaan voetballen toen het al te laat was. En na de 1-2 was het pal daarop al weer 1-3. Tja, dan schiet het niet op”, mopperde trainer Ubink. Voor de nummer laatst scoorden een speler van de Hoek van Hollanders en Kevin Robelus.

 

Kagia pasfoto J Nijenhuis 2012 10Jeffrey Nijenhuis, bezig aan zijn elfde seizoen in de hoofdmacht, kent de stand van zaken ook. Wanhopen is er echter niet bij. Volgens hem is de eerste overwinning van Kagia een kwestie van (beperkte) tijd. Nijenhuis is trouwens weer helemaal back in town na veel knieblessureleed. Dit seizoen miste hij ook twee duels door enkelproblemen, maar afgelopen zaterdag was hij volgens zijn trainer de beste man namens de Kagianen.

 

,,Het gaat niet zoals het moet met de ploeg, maar ik vind wel dat we ook pech hebben gehad tot dusverre. Dat het moeilijk zou worden, was iedereen vooraf ook al duidelijk. Dat wil echter niet zeggen dat we zoek worden gespeeld. Tegen TAVV hadden we moeten winnen en met die zege hadden we nu geen laatste gestaan en zouden de feiten al rooskleuriger zijn. Tegen Naaldwijk en Lyra hadden we ook kunnen winnen en zelfs tegen een topploeg als DSO voor deze klasse hebben we heel goed partij geboden.”

 

J.l. zaterdag was Kagia niet bij de les en voordat de wedstrijd op gang was gekomen, was de promovendus al in last. ,,Dat is ook niet voor het eerst. In een aantal wedstrijden zijn we slecht gestart en kregen meteen goals tegen. Tegen HVC ook weer, hoewel we wel weer de aansluiting vonden. Het is dan jammer dat toch weer erg snel de 1-3 viel. Vlak na rust was het 1-4 en kwamen we met tien man te staan (tweemaal geel Jelle Clemens, red.). Toen was het wel gedaan.”

 

Nijenhuis heeft het idee dat zo zoetjes aan iedereen gewend is aan de stap omhoog. ,,In een aantal wedstrijden hebben sommige spelers verzaakt. Dat we af en toe kwaliteit tekort komen dat is geen nieuws, maar als wij allemaal snoeihard werken hebben we een aardige ploeg. Wanneer er werd verzuimd, ging het fout. Daar is over gesproken en het kwartje is wel gevallen. Dat moet ook, want anders zijn we kansloos in deze klasse. Toch zien we dat het al veel beter gaat, want we krijgen nu weldegelijk onze kansen in wedstrijden. Dus die overwinning komt eraan, dat voel ik. Zaterdag gaan we naar Haaglandia. Dat wordt wel heel lastig, maar we hebben niets te verliezen. Elk punt dat je daar pakt is bonus. Zij staan tweede en wij dus laatste. Maar ze mogen ons best onderschatten hoor. Wie weet liggen er dan mogelijkheden. Voor de winterstop krijgen we echter ook nog thuiswedstrijden waarbij wij voordeel moeten halen uit ons eigen kunstgras. Ik zie het serieus heel positief in.”

 

Vorig seizoen, die Kagia afsloot met een fantastische eindsprint, startten de oranjehemden ook pover en wat dat betreft gloort er ook nog hoop voor de volgelingen van Ubink.

 

,,We hadden toen na acht duels vier punten en zie waar het eindigde. Natuurlijk weten we ook wel dat wij niet bij de bovenste ploegen zullen eindigen, maar handhaving is zeker niet onmogelijk. Geluk dwing je af, zeggen ze. Ik ga er vanuit dat Vrouwe Fortuna ook eens aan onze zijde zal staan.”