ts-kagiaAfgelopen week kwam het nieuws vrij dat Kagia een nieuwe voorzitter heeft. Piet Daalman heeft de hamer overgedragen aan Richard Trompert (47) en de club uit Lisserbroek wilde de nieuwe preses aan het woord laten en zich even voor laten stellen aan zijn club, maar ook aan het publiek van leidenamateurvoetbal.nl

 

voorzitter kagiaTrompert is opgegroeid in Lisserbroek en voetbalde vanaf zijn zevende jaar bij de plaatselijk trots Kagia, waarvan ± 16 jaar in de selectie. Op zijn 32ste stopte hij met voetbal om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. Omdat hij op jonge leeftijd geen zin had om te studeren, hij vond voetbal toen toch echt belangrijker, ging hij 2 avonden en de zaterdag weer naar de schoolbanken. Binnen drie jaar rondde Trompert zijn HBO af en momenteel worden er nog wat studies gevolgd.  In zijn huidige functie als manager binnen de Rabobank Bollenstreek zal het volgen van een studie ook niet stoppen.

 

De nieuwe man bij Kagia aan het woord: ,,In de jaren dat ik niet voetbalde ben ik altijd binnen Kagia actief gebleven. Twee jongens gingen voetballen en dan ben je al snel begeleider, trainer en/of coach. Zo is dit begonnen als trainer bij de F’jes en geëindigd als trainer en begeleider van de A en tussentijds ben ik natuurlijk actief betrokken geweest bij het fantastische jaarlijkse Jeugdkamp. Met als hoogtepunt het 25-jarig bestaan in 2009. Inmiddels gaan we in 2013 voor de 29e keer. Af en toe probeer ik een wedstrijdje te fluiten en ben ik twee jaar geleden weer begonnen met voetballen bij de Veteranen. Ook als voorzitter zal ik dit zeker blijven doen.”

 

,,Zakelijk gezien ben ik 25 jaar werkzaam bij de lokale Rabobank en in die jaren heb ik een aantal fusies meegemaakt  Begonnen in de vestiging Noordwijkerhout, daarna een fusie met Noordwijk en sinds ruim 5 jaar bestrijkt de lokale Rabobank de gehele Bollenstreek van Hillegom/Bennebroek, Noordwijkerhout/Noordwijk naar Voorhout/Sassenheim/Warmond en eindigend in Lisse. Daarbij hebben wij ook veel klanten in de plaatsen langs de Ringvaart, waaronder het mooie Lisserbroek. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als kassier en inmiddels als manager werkzaam en verantwoordelijk voor een groep van 18 erkende financieel adviseurs die onder andere voor de hypotheekmarkt staan opgesteld. Zeker in de huidige hectische financiële markt is dit een drukke en zeer uitdagende baan en volgen de veranderingen zich dagelijks op.”

 

Trompert is al 24 jaar getrouwd en hij kent zijn vrouw Trudi al dertig jaar. Het gezin bestaat voorts uit drie kinderen. Dansen, fitness en voetbal zijn de belangrijkste sporten binnen het gezin Trompert.

 

Waarom nu als voorzitter door het leven?

,,Na de aankondiging van Piet dat hij om gezondheidsredenen toch echt moest stoppen als voorzitter wist ik dat de vraag een keer ging komen. Ik ben wel heel blij dat een clubman als Piet Daalman zeer betrokken blijft bij de club en een zeer belangrijke rol samen met Peter Hermans binnen de sponsorcommissie gaat spelen om de club gezond te houden.

Het is echt een eer om gevraagd te worden, maar als het je dan gevraagd wordt is dat toch best spannend. Het is een verantwoordelijke en een publieke functie, dus daar heb ik echt serieus over nagedacht. Ik heb met de bestuursleden gesproken en zij kwamen met een zeer goed doordacht verhaal, waarbij mijn hart direct zei dat doe ik en mijn verstand zei juist dat kan nu niet. Soms is het beter je hart te volgen. Van beide klanten klikte het en ik kan uiteindelijk met volle overtuiging zeggen dat ik het graag wil doen.

Ik ben nu 47 jaar en vond het ook tijd om mijn kennis en energie in een organisatie te stoppen die het in een turbulente tijd nu nodig heeft. Dan is dit eigenlijk een uitgelezen kans. De club heeft een drukke periode achter de rug met o.a. de verbouwing en dit heeft ook wel wat gevolgen gehad op financieel gebied. Door het huidige bestuur is er al een begin gemaakt met het een en ander te veranderen en we zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.”

 

Wat voor voorzitter kan Kagia verwachten?

 

,,Ik ben gewend om een organisatie aan te sturen en goed te delegeren, waarbij iedereen zijn of haar eigen taak en verantwoordelijkheid heeft. Ik weet als geen ander dat binnen een vereniging met zoveel vrijwilligers dit anders zal werken dan in het bedrijfsleven. De vrijwilligers zijn wel het kloppend hart binnen de vereniging, maar ook voor vrijwilligers geldt dat je met elkaar afspraken maakt en deze dan vervolgens nakomt. Zo zie ik ook mijn rol als voorzitter. Het bestuur neemt de bestuurlijke taken op zich en zet de lijnen uit voor de toekomst. Als voorzitter zit ik het bestuur voor en draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de genomen beslissingen. Ieder bestuurslid heeft een portefeuille en is daarvoor verantwoordelijk. Ik vind dat je als voorzitter niet structureel met operationele zaken moet bezig houden, hooguit projectmatig. Als je goed wil besturen vind ik dat je dat het beste kan doen door enige afstand te houden, maar communicatie tussen commissies en vrijwilligers en het bestuur is natuurlijk wel essentieel om te weten wat er precies speelt binnen de vereniging en wanneer nodig er ook naar kan handelen.

Wat ik zou willen bereiken met VV Kagia is dat het een vereniging is, die goed georganiseerd is, transparant en duidelijke communicatielijnen heeft zodat veel mensen het leuk vinden en blijven vinden om als vrijwilliger een steentje bij te dragen en trots zijn om bij VV Kagia te horen. Het doel is volgens mij om voetbal voor zo’n groot mogelijke groep in de breedste vorm leuk te maken. Het hebben van plezier zal hier altijd voorop moeten staan. Plezier is voor de één lekker voetballen met vrienden, maar voor de ander is dit om het maximale uit hun capaciteiten te halen. Een gezonde financiële basis is hierbij belangrijk om dit voor een lange termijn te blijven waarborgen.”