ts-kagia2(Zaterdag, 2C)- Daar was ie dan! De eerste overwinning van Kagia in de tweede klasse. Coach Jerry Ubink riep al een paar weken dat het er maar eens van moest komen en dat hij ook aanvoelde dat een driepunter in de maak was. Ubink kreeg gelijk. Op eigen veld won zijn formatie van SEV, waardoor zijn ploeg niet enkel geschiedenis schreef maar ook weer uitzicht heeft op meer dan de laatste plaats.

 

Door de eerste overwinning kwamen de Lisserbroekers op gelijke hoogte met Gouda en TAVV. Ubink vond de overwinning ‘verdiend’ op SEV, hoewel dat hem in deze fase tegelijkertijd weer weinig boeide. ,,Het was voetballend niet al te geweldig, maar deze zege zat er al wel een tijd aan te komen. Dit is voor ons een bevestiging dat we ons mannetje kunnen staan in deze klasse.”

 

Het enige doelpunt kwam  na vijfentwintig minuten op naam van Jeffrey Nijenhuis op aangeven van Rutger Goudriaan. Doelman Sander Goudriaan kreeg een schouderklop vanwege uitstekend keeperswerk.

 

Middenvelder Pascal Timmermans sprak van een feestje op de club ‘ na de eerste winstpartij en het woord ‘eindelijk’ was ook diverse keren te horen in zijn analyse na de wedstrijd.

 

Kagia pasfoto P Timmersmans 2012 33,,Voorafgaand aan dit duel hadden we onszelf tot doel gesteld om vier punten te pakken uit de komende twee wedstrijden. Volgende week moeten we namelijk tegen Gouda en dat is net als SEV een concurrent. De eerste drie punten zijn nu binnen en die waren ook hard nodig. Het besef was er dat wanneer we ook dit duel zouden hebben verloren dat het dan zo zoetjes aan wel heel erg lastig zou gaan worden. Een achtervolging is altijd mogelijk, maar als clubs ver van je weg staan dan wordt dat op een zeker moment een hopeloze opgave.”

 

Kagia startte in diverse andere wedstrijden weinig overtuigend en kreeg meerdere keren de kous op de kop van een tegenstander die wel direct bij de les was. Hierdoor werkten de Kagianen zich in de nesten en werden ontmoetingen soms al in de openingsfase verloren. Nu was alles anders.

 

,,Eindelijk zijn we allemaal gretig begonnen. Het was niet zo dat we de wedstrijd meteen naar de hand konden zetten, maar dat lukte SEV ook niet. Het was een gelijkopgaand duel. Nadat we voor waren gekomen, moesten we zien te overleven tot de rust. Dat lukte wel, maar ik denk wel dat we in de tweede helft goed zijn weggekomen. Zij hadden nog een inzet op de paal, maar nu was het geluk een keer aan onze zijde. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vond dat wij vanaf minuut 35 tot de laatste tellen vooral speelden met de gedachte om het duel maar over de streep te trekken. Hoe was even niet belangrijk en dat is ons gelukt en dan haal je na afloop opgelucht adem met zijn allen.”

 

Timmermans speelt normaliter op het middenveld, maar Ubink koos er nu voor om hem een linie terug te halen. De rechtsbackpositie werd zijn uitdaging.

 

,,We hebben bij Kagia heel veel middenvelders en ik ben sowieso van het soort verdedigende middenvelders. Achterin hebben we wat blessures en daardoor werd deze keuze dus gemaakt. Op zich maakt me dat niet zoveel uit. Ik denk trouwens dat het middenveld vaak werd overgeslagen, want de punten telden nu en niet zo zeer het spel. We kregen in de voorbije weken steeds meer kansen en gelukkig gingen er ook wat van in. Nu waren we minder gevaarlijk, maar is die ene goal van doorslaggevende aard.”

 

Kagia was nog niet morsdood, maar de overwinning was wel heel erg nodig. Twee ploegen zijn achterhaald en SEV is weer in zicht gekomen.

 

,,Nu moeten we deze lijn vasthouden en het zou mooi zijn als we de laatste plaats kunnen verlaten binnenkort. We zijn nu wel gewend aan de tweede klasse. Ik moet zeggen dat het wel een verschil is met de derde klasse. Daarin kon een slechte aanval toch gewoon een doelpunt opleveren, maar nu is het andere koek. Het scoren gaat serieus waar veel moeilijker.”