ts-kagia(Zaterdag, 2C)- In de tweede klasse bleef Kagia op één wedstrijdpunt staan en liegen de doelcijfers er ook niet om. De Lisserbroekers gingen met 5-0 onderuit bij Monster, waardoor de ploeg van Jerry Ubink nu zestien tegentreffers moest incasseren, terwijl Kagia de tegenstander pas eenmaal liet aftrappen.

 

Toch was Ubink tevreden over het eerste uur van de wedstrijd. ,,Daarin deden we goed mee en kregen we ook kansen. De grootste was trouwens sowieso voor ons en op dat moment was het nog 0-0. Naar mijn idee werd hun eerste doelpunt gescoord vanuit buitenspelpositie.Ondanks de achterstand kwamen wij ook regelmatig voor hun doel, maar op de een of andere manier stopt het voorin.”

 

Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-0 en daarmee sloot het Lisserbroekse boek. ,,Het geloof verdween en Monster voelde dat aan en maakte er daarna nog drie keer gebruik van. Met het eerste uur kunnen wij verder, want daarin was de intentie gewoonweg goed te noemen aan onze kant.”

 

Ubink had ondanks de forse nederlaag een beter gevoel overgehouden dan in de wedstrijd van vorige week (0-1 verlies, red.), maar had ook een kritische kanttekening. ,,Het is wachten op meer rendement, maar ook de werklust bij een aantal moet simpelweg omhoog. Er wordt nu meer gevraagd dan in de derde klasse en dus zal er een stap extra gedaan moeten worden. Wanneer dat niet kan worden opgebracht, hebben we een issue en wordt het lastig om van die laatste plaats af te komen. Ik heb echter nog volop vertrouwen, want ondanks de 5-0 zijn we niet weggespeeld. Hoewel ik wel moeten zeggen dat Monster een hele aardige ploeg heeft.”