nabeschouwing167x60Bij het duel tussen Monster en Lugdunum werd helaas niet enkel gevoetbald. In de rust werd het erg onvriendelijk in de catacomben, waarbij trainer Hennie de Klerk het moest ontgelden. De tweede helft verliep uiteindelijk gemoedelijker, maar naast het aangename gevoel van de overwinning was de trainer, pas twee duels op de bank bij de kikkers, nogal geschokt door de nare randverschijnselen.

Eerst maar de aandacht naar de bal en de 22 spelers. Vorige week gaf je aan te hopen op een stunt en zover kwam het ook. Lugdunum zit duidelijk niet meer in de hoek waar de klappen vallen.

,,We hebben goed veldspel laten zien en hebben dit duel naar onze hand kunnen zetten. Eigenlijk heb ik geen enkele goed geoliede aanval van hen gezien. Als dit de koploper was, vraag ik mij af hoe ze daar zijn gekomen. Hun kwaliteiten zijn me tegengevallen, maar tegelijkertijd mag dus duidelijk zijn dat Lugdunum te laag staat. Als we hier voor rust op 0-3 waren gekomen via Ozan (Demirbas, red.) dan was het klaar geweest. Na de 1-2 werd het nog even pompen of verzuipen, maar we bleven toch wel goed overeind staan in die slotfase.”

Was de eerste helft onvriendelijk?

,,Dat zou ik niet eens willen zeggen. Er was veel kritiek op onze grensrechter, omdat hij vlagde waardoor een goal werd afgekeurd. Daardoor onstond er irritatie, zonder dat er veel aan de hand was. In de rust werd het echter minder leuk. De kleedkamers lagen in een smalle gang tegenover elkaar. Onze grensrechter kreeg allemaal ziektes naar zijn hoofd geslingerd van supporters van de thuisclub. Wij wilden de boel sussen, maar er ontstond een opstootje. Ik kreeg een klap in mijn maag, maar ik kon niet zien van wie. Even later kreeg ik zelfs een karatetrap in mijn rug en nu zag ik wel dat het om een speler ging van Monster. Te gek om los te lopen natuurlijk dat dit zo kon gebeuren. Eenmaal in de kleedkamer heb ik de ploeg voorgehouden om vooral rustig te blijven en niet in te gaan op provocaties. Dan zouden wij onze eigen tegenstander zijn geworden. Dat hebben ze goed opgepakt.”

Wat heeft Lugdunum besloten te gaan doen?

,,Ik ga geen aangifte doen. Wel hebben we de grensrechter vervangen, dat was het advies voor zijn eigen veiligheid. Buitengewoon triest dat dit tegenwoordig voorkomt. Laten we het er maar op houden dat wij sportieve wraak hebben genomen.”

Terug naar het voetbal. Waar gaat dit naar toe?

,,Deze zege biedt zeker perspectieven. Dit was een belangrijk duel en ik denk dat we grote stappen aan het maken zijn. Als je voor de wedstrijd naar de cijfers keek, wist je dat het een grote uitdaging zou gaan worden. Wij hebben ze verrast door onszelf niet in te graven. Hun belangrijkste pionnen hebben we geëlimineerd.”