interview167x60In 3B zette Lugdunum een monsterscore neer tegen het al tijden geleden gedegradeerde VCS. De teller in de kikkerpolder stopte bij 17-0. Martijn van Leeuwen (2), Gwen Koet, Nino Poulina, Nicky van Bemmel, Bilal Karasahin en Sergio de Vrede prikten raak, maar spits Ozan Demirbas maakte het met tien doelpunten, netjes verdeeld over de twee helften, wel erg bont.

Demirbas,,Dit heb ik ook nog nooit meegemaakt. Alles vloog erin. Hopelijk heb ik nog wat kruit bewaard voor de nacompetitie.”

In de voetballerij gaat het om doelpunten maken. Er zijn spitsen bij die wel eens een (valse) hattrick op hun naam brengen. Uitzonderlijk is wel dat een spits of een ander aanvallend ingestelde speler er vier of vijf maakt in een wedstrijd. Maar ja, wat te denken van tien goals in negentig minuten tijd?

Lugdunum leiden sep 2011 20Een dag na de wedstrijd en de verjaardag van zijn vrouw ging onze redactie toch eens vragen of Demirbas meer dan gretig was, geen medespeler had gezien of dat hij telkens een vrije doortocht kreeg richting het Haagse doel.

,,Dit was voor mij ook heel vreemd. Geloof me, ik wilde de bal vaak afleggen op een medespeler, maar dikwijls stonden die niet om mij heen. Soms hield ik zelfs in, maar ja als je kunt scoren dan moet je dat niet nalaten.”

Demirbas (op archieffoto met Sietse Fokkema van VV Leiden) bracht de eerste vijf treffers al op zijn naam voor de pauze. ,,In de rust heb ik mijn medespelers gevraagd of zij ook niet wilden scoren. Ze vonden het echter allemaal wel best en leuk voor me. Ik geloof zelf ook nauwelijks dat ik er in de tweede helft nog vijf kon maken. Op de verjaardag werd mij uiteraard naar de uitslag gevraagd. Die 17-0 was al nauwelijks te geloven, maar toen ik moest aangeven dat ik er tien had in liggen, werd ik niet serieus genomen. Pas toen er getuigen van de middag bij waren, kwam iedereen er achter dat het echt zo was. Ik geneerde me eigenlijk best wel, hoor.”

Op de vraag welk doelpunt de mooiste was, kon Demirbas resoluut antwoorden. In zijn antwoord zat ook besloten dat de aanvaller ook zeker geen egoïst is. ,,Dat was het doelpunt dat over vier à vijf schijven ging. Onderweg zaten er dubbele een-tweetjes bij. Echt prachtig. Ik mocht de uiteindelijke assist daarna intikken.”

Opvallend genoeg maakte Demirbas in het uitduel ook al vijf treffers tegen VCS. ,,Ik kan natuurlijk onmogelijk stellen dat dit een briljante tegenstander is, maar je moet ze nog wel maken. Wel moet ik zeggen dat zij keurig bleven voetballen en niet gefrustreerd raakten en gingen schoppen. Het was voor ons toch van belang om vooral heel te blijven in verband met de nacompetitie.”

Daarover gesproken, nu wordt het pas echt serieus werk voor Lugdunum. Hoe is jouw gevoel over de kansen?
,,Ik ben ervan overtuigd dat we tot meer in staat zijn dan in het voorbije seizoen. Ons team is sterker geworden en we zijn enorm naar elkaar toegegroeid, mede ook door de trainer (Hennie de Klerk, red.). Het is echt supergezellig tegenwoordig. Afgelopen donderdag ging de kantine pas om 02.30 dicht. De meeste jongens hebben de volgende dag maar vrij genomen. Het moet nu gaan lukken en we kijken enorm naar de wedstrijden uit.”

Met tien goals val je uiteraard ernstig op. Speel je volgend seizoen nog wel voor Lugdunum? ,,Het moet wel heel erg gek lopen als dat niet zo is. Er wordt aan wat jongens getrokken, maar ik heb het idee dat iedereen wil blijven. Het zou geweldig zijn als we volgend jaar mogen uitkomen in de tweede klasse. Is goed voor de club Lugdunum en toch ook voor het Leidse voetbal.”