artikel image lugdunumLugdunum haalde flink uit tegen KMD (5-1). Een uitslag die volgens Peter du Prie ‘zwaar geflatteerd’ was. Vooral doelman Diego Bleijs mocht worden bedankt met een puik optreden. Na vijfenveertig minuten leidde Lugdunum met 2-1 door Leidse doelpunten van Sergio Vreede en Martijn van Leeuwen. Na de pauze profiteerde Ozan Demirbas van een grove keepersfout, waarna de spits ook een tweede treffer op zijn naam bracht. Sipan Khalid deed tegen het einde een duit in het zakje.

Medespeler Du Prie liet de naam van Bleijs al vallen en de jeugdige doelman (21) werd aan de kaak gevoeld en gevraagd of hij inderdaad een belangrijke rol had in de vijfde zege op rij.

,,Het ging wel lekker, ja. In de eerste helft had ik twee goeie reddingen op belangrijke momenten en eigenlijk heb ik tot de 3-1, een minuut of tien voor tijd, genoeg te doen gehad. Anderzijds is het zo dat je ze kunt tegenhouden, maar je moet ze ook maken. Onze voorhoede was erg effectief, vandaar de grote uitslag.”

Du Prie gaf aan dat de uitslag wel erg overdreven was. Deel jij die mening?

,,Dat ben ik zeker met hem eens. Eigenlijk was KMD in de eerste helft beter. Wij kregen maar twee kansen en die vlogen erin. Ook na de rust bleven zij drukken. Ze moesten enkel steeds meer risico’s gaan nemen en daarvan hebben we dankbaar geprofiteerd.”

Aanvankelijk keepte jij niet dus seizoen. Hoe komt het dat je nu wel nummer 1 bent?

,,Ed Kluivers koos voor Kay Labrie. Onder hem had ik al gespeeld bij Voorschoten’97 A1. Een keuze moet je respecteren en ik moet ook eerlijk zeggen dat Ed eerlijk naar mij toe is geweest. Nadat hij moest vertrekken, kreeg ik mijn kans. De trainerswissel pakte wat dat betreft goed uit voor mij. Over die periode wil ik het verder niet hebben. Kay is een prima concurrent en ik moet gewoon zorgen dat ik goed blijf keepen. Ik geef hem een compliment, want hij is ook heel positief bezig. Dat houdt mij scherp.”

Eerst nam Hans van As het roer over en nu staat Hennie de Klerk voor de groep. De chemie moet weer helemaal terug zijn gezien de resultaten. Is dat ook zo?

,,Het gaat weer lekker nu. Er is duidelijkheid en de nieuwe trainer geeft mij en anderen veel vertrouwen. Zijn trainingen zijn gevarieerd en hij probeert de spelers gericht beter te maken. De trainingsopkomst is ook prima nu. Ook voelt hij spelers goed aan. De een heeft een schouderklop nodig, een ander weer niet. Ik? Ja, af en toe vind ik dat wel lekker. Dan ga je toch met een ander gevoel naar huis na een wedstrijd. Afgelopen zaterdag was zo’n voorbeeld. Het is belangrijk dat een trainer de juiste snaar te pakken krijgt.”

voetbal-leiden-0110Lugdunum is nu zelfs leider in de tweede periode. Waar gaat dit heen?

,,We hadden een goed gevoel bij het seizoen, maar we zijn meteen heel ver achterop geraakt. Nu zijn we uit het dal gekomen en hebben we het in eigen hand in de tweede periode. Lugdunum kan van iedereen winnen, dus we gaan er nu ook voor. Met dit team moeten we zeker in de middenmoot kunnen eindigen en met een prijs op zak komt er dus nog een vervolg van de competitie. De charme van deze derde klasse is dat iedereen van bijna iedereen kan winnen. We zijn er dus nog niet voor wat betreft de tweede prijs van het seizoen.”

Wat vragen voor de toekomst, te beantwoorden met ja of nee.

Lugdunum pakt de tweede periodetitel?

,,Ja.”

Lugdunum eindigt alsnog in de top vijf?

,,Ja.”

Lugdunum is volgend jaar derdeklasser?

,,Nee, ik ga voor de tweede klasse.” Oeps, nee dus.”

En waar ligt jouw toekomst?

,,Ik blijf bij Lugdunum, tenzij er een eersteklasser of hoofdklasser interesse heeft.”

Bleijs begon bij RKAVV in Leidschendam. Daar is hij nog steeds woonachtig. Vervolgens speelde hij een jaar in de A bij Voorschoten’97, waarna hij Kluivers volgde naar Lugdunum.