ts-lugdunum(Zaterdag, 3A)- Lugdunum moet zich vooralsnog tevreden stellen met de koppositie, van het rechterrijtje dan wel. De kikkers verloren de uitwedstrijd van Be Fair met grove cijfers, maar die waren volgens beide trainers niet geheel in lijn met de krachtsverhouding op het veld.

 

Lugdunum ging hard tegen het canvas (6-2), maar trainer Hennie de Klerk had zeker geen veegpartij gezien op bezoek bij Be Fair. ,,De wedstrijd had diverse kantelmomenten, waaronder een door Ozan Demirbas gemiste strafschop. Dat was bij 3-2. Daarnaast hebben we Be Fair onbedoeld aan doelpunten geholpen. Wij willen nog steeds altijd de voetballende oplossing zoeken, maar dat kan simpelweg soms niet.” Bilal Karasahin en Ozan Demirbas tekenden voor rust voor de Leidse doelpunten. De ploeg uit Waddinxveen leidde op dat moment al met 3-2.

 

Het duel startte een kwartier later omdat enkele Lugdunum-spelers het complex niet tijdig konden vinden. De Klerk vroeg om uitstel, hoewel zijn collega Ramon Hageraats (vorig seizoen nog trainer van Kagia, red) daar eigenlijk niet op zat te wachten want zijn ploeg was al volop bezig met de warming-up.

 

Eenmaal begonnen kwam Lugdunum al vroeg op een achterstand. Op een diepe bal van Martijn van Leeuwen, die om disciplinaire redenen in de rust werd gewisseld, kon Karasahin na een kwartier al wat terug doen en op dat moment zag De Klerk het ook niet somber in voor zijn ploeg.

 

,,Wij hadden het na een kwartier goed staan en we voetbalden ook best goed. Nickie van Bemmel en Sergio Vrede hadden we in de mandekking staan, waarbij we vooral die jongen die van ARC is overgekomen (Patrick Vermeulen, red.) in de gaten moesten houden. Toch kwamen we uit een dood spelmoment weer achter, maar ook daarna bleven we toch het beste van het spel houden. Door een fout bij ons werd het zelfs 3-1, maar we hadden met een gelijke stand kunnen gaan rusten. Demirbas scoorde wel eenmaal op aangeven van Van Bemmel, maar daarvoor ging hij ook nog alleen op de keeper af. Dat leverde helaas geen goal op.”

 

Na de pauze kreeg de spits vanaf elfmeter de kans, maar de 3-3 kwam dus nog steeds niet op het bord. Lugdunum leek nog steeds niet geklopt, maar na alweer een defensieve fout werd het na een uur 4-2. Die tik bleek te machtig voor de groenwitten en De Klerk zag zijn ploeg daarna als ‘los zand’ opereren en geklopt worden.

 

De Leidse trainer had weldegelijk mogelijkheden gezien voor een beter resultaat, maar kon niet om een aantal pijnpunten heen. ,,Soms ontbreekt de positieve agressie bij ons. Soms ook moet je een bal gewoon eens naar Sint Juttemis knallen in plaats van het gevaar op te zoeken. Let wel, ik ben zeker een trainer die pleit voor een actie en pingelwerk, maar dan wel op plaatsen waar het kan. Deze nederlaag is jammer, want de melkboer op de hoek denkt nu dat we zijn afgedroogd.”

 

Collega Hageraats sprak van een open duel, die twee kanten op kon. Zelfs nog bij een tussenstand van 4-2. ,,Het was een wedstrijd waarin er niet al te geweldig werd verdedigd en waarin beide ploegen het accent hadden liggen op de aanval. Ik vind dat Lugdunum prima  spelers heeft, maar het is geen team. Dat staat er bij ons wel en dat maakte een belangrijk verschil in deze wedstrijd. In de rust hoorde ik het donderen bij Lugdunum en na rust kwam hun nummer tien niet meer terug. Dat was gunstig voor ons, want dat vind ik een fantastische voetballer. Toch had ik het niet geweten wanneer die pingel erin was gegaan. We hebben ze zeker niet weggespeeld. Voor een trainer is het wel een genot dat we er weer zes hebben gemaakt. Dat was voor ons de derde keer achter elkaar en dat had ik tegen Lugdunum zeker niet verwacht.”