artikel image lugdunum 2De tweede klasse is nog steeds in zicht voor Lugdunum. Na een eerdere 4-3 nederlaag in Den Haag tegen RAS moesten de Leidenaren vol aan de bak om nog kans te maken op promotie en zo geschiedde. Er waren een verlenging, twee rode kaarten en een teleurgestelde wisselspeler voor nodig, maar het recht vierde uiteindelijk zege.

Op het zonovergoten sportpark van Lugdunum begonnen RAS en het team van Hennie de Klerk aan de laatste wedstrijd van het tweeluik, wetende dat er die dag een beslissing zou moeten vallen. Tweedeklasser RAS stond bij aanvang van de wedstrijd met 4-3 voor, dus Lugdunum wist dat het met minimaal één goal verschil moest winnen om een verlenging uit het vuur te slepen. Geen onmogelijke opgave, aangezien de Leidenaren in de uitwedstrijd nog met 0-3 voor hadden gestaan, maar deze voorsprong kinderlijk eenvoudig hadden weggegeven.

Lugdunum leiden sep 2011 6Vanwege de schorsing van aanvoerder Nino Poulina stond verdediger Gwen Koet laatste man. ,,Het was een hele spannende wedstrijd”, vertelt Koet. ,,We wisten vooraf dat we het beter moesten doen dan vorige week en er niet te makkelijk over moesten denken, ondanks dat we zoveel beter in de eerste wedstrijd. We wilden heel graag revanche nemen en we begonnen ook erg goed. Uit een rebound scoorde Sergio Vrede (op archieffoto) 1-0, alleen kregen we aan de andere kant de gelijkmaker tegen, ook uit een rebound. Ozan Demirbas maakte de 2-1 en de 3-1. In de laatste tien minuten kregen we helaas de 3-2 tegen.”

Met een verlenging mocht Lugdunum niet klagen. Vlak voor tijd maakte RAS de 3-3 en leken zij door te gaan voor lijfsbehoud, maar de onafhankelijke KNVB-grensrechter had zijn vlag opgestoken voor buitenspel. Koet: ,,Ik zag het niet. Maar het was dus een grensrechter van de KNVB, dus ik neem aan dat hij onpartijdig was.”

Uiteindelijk kwam Lugdunum met tien man te spelen en moest ook trainer De Klerk inrukken. ,,Zij provoceerden Tinus (Martijn van Leeuwen, red.) en hij liet zich gaan, schopte na en kreeg rood. Maar met tien man waren we degelijk en ook vooral zakelijk, we schoten de ballen tenminste weg wanneer we moesten. “
Maar de man van de wedstrijd werd Tarik Demirbas. ,,Hij stond de afgelopen vier wedstrijden wissel en daar was hij zeer teleurgesteld over,” weet Koet. ,,Tarik kwam er eigenlijk in voor de penalties, maar uiteindelijk maakte hij dus de winnende treffer. Hij werd helemaal gek, haha.” Even later maakte Ozan Demirbas nog de 5-2.

Koet: ,,We zijn terecht door. We waren weer de betere ploeg, net als vorige week zaterdag. Over het algemeen waren wij dus de beste.”

Aanstaande zaterdag is de volgende ronde van de nacompetitie en moet Lugdunum het opnemen tegen SEV. Die club is bekend bij Lugdunum, want in de competitie verloren ze beide wedstrijden tegen de Leidschendammers (thuis met 1-3 en in Leidschendam met 4-1). Koet denkt desalniettemin
dat de twee ploegen elkaar niet zoveel ontlopen: ,,Het wordt fiftyfifty, denk ik. Het zal gelijk opgaan, alhoewel ik denk dat zij meer een team zijn. Dat het over twee wedstrijden gaat is voor ons een voordeel. Ik heb er echt zin in.”