donderdag, april 25, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum heeft de smaak te pakken

Lugdunum heeft de smaak te pakken

-

ts-lugdunum,,Het feestje was niet heel uitgebreid hoor. We hebben lekker een biertje gedronken in de kantine van Lugdunum’’, zo antwoordde de laatste man van Lugdunum, Nino Poulina, op de vraag hoe het team de 1-2 zege op koploper Monster had gevierd. Uit de woorden van Poulina zouden we bijna kunnen opmaken dat het voor de Leidenaren de normaalste zaak van de wereld is, winnen van de koploper.

We moeten echter vaststellen dat Monster pas één keer punten verspeelde in de verloren wedstrijd tegen Westlandia (2-3) en de prestatie van Lugdunum dus absoluut niet onderschat mag worden.

Poulina: ,,De overwinning was gewoon verdiend. Zij hebben nauwelijks goede kansen gecreëerd. Het stond bij ons ook erg goed achterin. Ik merk gewoon dat we de afgelopen tijd als groep iets dichterbij elkaar zijn gekomen en dan zie je dat we gewoon vier wedstrijden achter elkaar winnen.’’

De Lugdunummers begonnen heel goed aan de wedstrijd. ,,Monster had weliswaar meer balbezit, maar wij waren vaak gevaarlijk vanuit de omschakeling.’’ Uit een dergelijke situatie ontstond ook de 0-1: Martijn van Leeuwen speelde een lange bal op Ozan Demirbas, die daardoor één op één met de keeper kwam te staan. Vervolgens kwam het daaropvolgende schot van aanvaller Demirbas – via de keeper – terecht voor de voeten van Peter du Prie, die deze kans wist te verzilveren. Tien minuten voor de thee gaf diezelfde Du Prie de steekbal op de scorende Bilal Karasahin.

Poulina: ,,Na de rust kwam de ruime voorsprong niet echt meer in gevaar. Ze hebben één kopkans gehad, die net over de goal ging. Maar voor de rest hebben wij ze ook geen ruimte gegeven. Ook toen zij een mannetje doorschoven, vingen we het goed op.’’

Een kwartier voor tijd leek het nog spannend te worden na de aansluitingstreffer van Monster uit een vrije trap, maar verder dan dat, kwamen de Westlanders niet. Tussendoor moest Ozan Demirbas nog het veld verlaten met een lichte hamstringblessure, waardoor de A-junior Chipan Khalid in het veld mocht komen en bijna verantwoordelijk was voor de 0-3, maar zijn schot belandde op de paal. Ondanks het slecht bespeelbare veld konden de Leidenaren de drie punten mee naar huis nemen, waardoor de ploeg van coach Hennie de Klerk de kans op een periodetitel ziet vergroten. Na de zege is Lugdunum Monster namelijk voorbij gestreefd in de strijd om het periodekampioenschap, dat recht geeft op promotie.

De volgende wedstrijd, thuis tegen KMD, zal dan ook een heel belangrijke worden. Eerder dit seizoen verloor Lugdunum nog in Wateringen met 4-2, nadat het bij rust 0-2 had voorgestaan.