HomeLugdunumInterviews LugdunumSipan Khalid (Lugdunum): ,,We hadden de wedstrijd al eerder moeten beslissen’’

Sipan Khalid (Lugdunum): ,,We hadden de wedstrijd al eerder moeten beslissen’’

-

ts-lugdunum(Zaterdag, 3A) – Dit seizoen lijkt Lugdunum alleen maar vanuit een achterstand te kunnen voetballen, maar afgelopen zaterdag was dat niet het geval. Evenals twee weken geleden bij Haagse Hout, waar drie punten werden gepakt (0-1), kwam de ploeg van Hennie de Klerk weer op voorsprong. In de wedstrijd tegen DWO stonden de Leidenaren tijdens de rust zelfs al 2-0 voor en die marge bleek uiteindelijk ook voldoende voor de Kikkers.

,,Een hele belangrijke overwinning’’, sprak Sipan Khalid. ,,Deze zege geeft ons heel veel vertrouwen. Dat geldt voor zowel het team als de spelers individueel. Na al die gelijke spelen (maar liefst vier, red.) en die moeizame zege tegen Haagse Hout, winnen we eindelijk van een goede tegenstander. Maar misschien hadden we wel meer moeten scoren. De eindstand had zomaar 5-1 kunnen zijn.  We hadden die wedstrijd al eerder moeten beslissen.’’

De thuisploeg kwam op voorsprong via Ozan Demirbas (intikker). Bilal Karasahin verdubbelde de score nog in de eerste helft met een prachtig afstandsschot vanaf ongeveer dertig meter. ,,Vanaf minuut een hebben we het spel gemaakt. En bij DWO waren ze volgens mij niet bezig met het spelletje. Mede daardoor en nadat er bij hun een speler uitviel door een blessure, sloeg de frustratie een beetje toe. Ze begonnen een beetje om zich heen te trappen en daardoor kregen ze veel gele kaarten. Maar wij bleven scherp en ons eigen spelletje spelen .’’

Na rust leek DWO  de draad weer op de pakken. Maar de ploeg uit Zoetermeer kon lange tijd niet tot scoren komen. ,,Zij gingen natuurlijk met drie verdedigers spelen. Daardoor ontstond er veel ruimte voorin en kregen we nog een aantal kansen op 3-0. We hebben er wel een extra verdediger (Michael Halvemaan, red.) bij gezet om het achterin dicht te zetten.’’

Vlak voor tijd maakte DWO nog de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Nick Selier had nog twee keer richting het vijandelijke doel kunnen lopen, maar hij werd twee keer ‘onterecht’ afgevlagd. ,,Toch hielden we het hoofd koel. En daarvoor mijn grote complimenten.’’

Diezelfde Selier kon als gevolg van zijn opmerkingen tegen de scheidsrechter nog van het veld vertrekken. ,,Hij stond tot twee keer toe niet buitenspel. Daar was hij boos over, maar dat moet hij niet doen. En dat weet hij zelf ook wel. Na de wedstrijd had Nick (Selier, red.) dan ook enorme spijt dat hij iets naar de scheidsrechter riep.’’

Volgende week spelen de sleutelstedelingen een uitduel bij het ‘lastige’ Be Fair. ,, Een hele goede tegenstander volgens mij. Ik hoop dat we daar kunnen winnen, want dat zou geweldig zijn. We kunnen dan echt stijgen op de ranglijst. We gaan gewoon weer heel hard trainen deze week en dan moet het vanzelf wel goed komen.’’

Trainer Hennie de Klerk sloot de zege ook in de armen en ging een dag later goed gemutst de Klassieker van Nederland bekijken. ,,Een overwinning die zelden in gevaar is geweest, hoewel het in de laatste minuten nog even pompen of verzuipen werd. Dat was niet nodig geweest. DWO, dat op het scherpst van de snede speelde, had toen al lang op apegapen moeten liggen. Ik ben in elk geval zeer tevreden over de teamprestatie. Hun belangrijkste twee pionnen hebben we heel behoorlijk kunnen afstoppen en we zijn de hele wedstrijd blijven spelen met een flinke dosis inzet. Lugdunum was sterk aan de bal en het positiespel was ook okay.”

De Klerk had dit keer Jordi Roeleveld op de bank gezet en Karasahin mocht zijn kunsten vertonen. ,,Het is nu al een paar keer gebeurd dat een wisselspeler een week later in de basis staat en dan scoort. Misschien moet ik dat er maar in houden. Het levert dus doelpunten op.”

Opstelling Lugdunum: Bleijs, Vrede, Poulina, Brandt, Van Bemmel, Du Prie, Selier, Karasahin, Demirbas, Van Leeuwen, Khalid.

Op de archieffoto spits Ozan Demirbas (tegen VV Leiden, seizoen 2011/2012). Hij nam de eerste treffer voor zijn rekening en weet de laatste tijd het net weer een stuk makkelijker te vinden.