banner speler vd maandEerder maakte onze redactie al bekend dat Sergio Edmund Vrede de eer had om als eerste tot speler van de maand te worden uitgeroepen in het seizoen 2012-2013. Hij verdiende daarmee een prijs, beschikbaar gesteld door Henny’s Rits Vrijetijdskleding, en de felicitaties van het team van leidenamateurvoetbal.nl. Een interviewtje met de winnaar hoort daar natuurlijk ook bij.

 

Sergio, gefeliciteerd met deze prijs. Heb je het een beetje gevolgd en zegt het je iets?

 

Hennie rits speler vd maand sep,,Dank, ik vind het een leuk initiatief van jullie en ik ben al langs geweest bij de kledingzaak. En ja, het is altijd leuk voor een speler om waardering te krijgen. Ik ben blij verrast, laat ik het zo zeggen.”

 

Als volgers van het regionale voetballer kennen we jou als middenvelder c.q. aanvaller, maar je bent door trainer Hennie de Klerk ingezet als rechtsback vanaf het begin van het seizoen. En dan toch dit succes. Of is het juist dit succes?

 

,,Onze trainer heeft besloten om met de nieuwe spelers die we erbij hebben aanvallender te spelen. Hierdoor ben ik naar de rechtsbackpositie verschoven. Van daaruit moet ik aanvallende impulsen geven, omdat ik dat dus ook al in mij heb. Verdedigend moet ik uiteraard mijn mannetje staan, maar dat loopt lekker. Ik heb het dus prima naar mijn zin op deze stek en het is trouwens een positie in het elftal die ik eerder heb bekleed. In de jeugd heb ik daar gestaan en ook als verdedigende middenvelder. Ik vermoed dat ik hier nu ook blijf staan, want Hennie is niet zo van het veranderen. Ik heb tot nu toe mijn steentje kunnen bijdragen met aanvallende acties en ook diverse assists. Daardoor ben ik denk ik wel een aantal wedstrijden opgevallen, dus we zijn er uiteindelijk allemaal tevreden mee. Het gaat beter dan ikzelf had verwacht, to be honest.

 

Van origine ben je geen Lugdunum-speler. Waar heb je zoal je kunsten vertoond?

 

,,Bij VV Leiden ben ik begonnen, zo ongeveer op mijn zevende. Daar zat ik tot mijn elfde en toen kreeg ik een kans bij ADO, alwaar ik twee jaar heb gespeeld. Van daaruit ben ik weer terugkomen in de Leidse voetbalwereld bij UVS. Dat was in de A-jeugd. Na UVS kwam ik uit bij de zaterdagtak van Voorschoten’97. Ik was toen erg gretig, maar ik had moeite met het fysieke niveau. In die tijd had ik ook vel last van mijn hamstring en daardoor heb ik het nodige gemist. Ik was geen vaste waarde en wilde speelminuten maken. Ik zag het niet meer zitten om alleen maar te trainen. Nu ben ik alweer aan mijn derde seizoen Lugdunum bezig, een club die bij mij past.”

 

Waarom?

 

,,Eigenlijk is het hier altijd gezellig, hoewel de resultaten vorig seizoen lange tijd erg tegen zijn gevallen. Nu kan het ook zeker weten veel beter. Aan het materiaal ligt het zeker niet, maar we hebben al weer te vaak lopen strooien met punten. Het was haast al een gewoonte dat we achter kwamen. Gelukkig lieten we het zaterdag tegen Haagse Hout niet zover komen en we zijn nu gebrand op en positief resultaat in de streekderby met Oegstgeest. Kan en leuk potje worden.”

 

Succes met de club en je eigen prestaties. Deze prijs pakken ze je niet meer af in elk geval.

 

,,We gaan er wat moois van maken en ik wil mijn vorm graag vasthouden.”