ts-lugdunumDe 35-jarige Heruer is momenteel de belichaming van de groenwitte vrouwen in de kikkerpolder.
Haar ambitie om op termijn het niveau van de streekclubs R.C.L. en Ter Leede te bereiken, steekt ze niet onder stoelen of banken. Dat die ambitie niet op korte termijn gerealiseerd wordt snapt de vrouwencoördinator maar al te goed. ,,We zijn op de goede weg, de organisatie staat als een huis.”

 

Een van haar sterke punten is het bewaken van de verstandhoudingen en communicatie tussen bestuur, trainers en speelsters. Niet zo verwonderlijk gezien haar werkzaamheden als zorggroepswerkster in de Scheveningse gevangenis. Voordat Heruer zo’n 6 seizoenen geleden zich aanmeldde in de kikkerpolder had zij al een rijk voetbalverleden achter de rug.

 

Haar voetballoopbaan begon bij Leidsche Boys, overgestapt naar naaste buur, De Sleutels, waar zij een ‘wereldtijd’ mee maakte met de promotie naar de hoofdklasse als hoogtepunt. Daar leerde ze dat gezelligheid en prestatie goed samen kunnen gaan.

 

Nadat De Sleutels opging in een fusieclub stapte ze over naar het Zoeterwoudse S.J.Z. waar een aantal vriendinnen van haar voetbalde. Daarna keerde ze weer terug naar haar eerste liefde, Leidsche Boys, waarna zij zo’n 6 seizoenen geleden naar de kikkerpolder verhuisde, en de overstap naar Lugdunum maakte, waar zij als keepster, grotendeels omgeven door studentes, twee kampioenschappen en de finale van de K.N.V.B.-beker meemaakte.

 

Een ernstige knieblessure noopte haar te stoppen met de actieve voetbalsport, maar bezeten van het spelletje besloot ze eerst als leider en trainer en uiteindelijk als coördinator de vrouwenafdeling van Lugdunum met al zijn ups en downs goed op de kaart te zetten.

 

Wat is jouw doelstelling op korte en de wat langere termijn?

 

,,Voor het nieuwe seizoen willen we er graag een derde team bij hebben. Bovendien zou het geweldig zijn om een meisjesteam te kunnen begroeten. Voor de wat langere termijn een stabiel eerste en tweede elftal en uiteindelijk naar de top van het vrouwenelftal”.


Wat heeft Lugdunum te bieden voor nieuwe potentiële speelsters?

,,In de eerste plaats zijn er voor elk team trainers en begeleiders beschikbaar. We proberen een sfeer te creëren waarbij ze zich thuis voelen. Ook na trainingen en wedstrijden doen we veel samen.”

 

Over de technische staf is Heruer uitermate tevreden. Verder roemt de vrouwencoördinator de prettige sfeer binnen het bestuur waar zij ook deel van uitmaakt. Haar ultieme wens om de top van het vrouwenvoetbal in de kikkerpolder te bereiken, is gezien haar drive zeker niet ondenkbaar.