HomeDerde klasseLugdunumKarasahin noemt spel van Lugdunum 'degelijk'

Karasahin noemt spel van Lugdunum ‘degelijk’

-

ts-lugdunumZaterdag (3A)- Terugkomen van een achterstand lijkt dit seizoen het sterkste punt van Lugdunum. In de openingsronde tegen Ariston’80 bogen de mannen van Hennie de Klerk een 2-1 achterstand om naar een 2-4 overwinning. Dat is tot nog toe echter de enige keer geweest dat de vechtlust zorgde voor drie punten. Evenals op speeldag twee tegen VV Leiden kwamen de kikkers afgelopen zaterdag niet verder dan een gelijkspel. Uit bij Koudekerk werd het 2-2 na een 2-0 achterstand.

,,We speelden degelijk”, aldus Lugdunum-aanvaller Bilal Karasahin. ,,Maar die laatste passes kwamen niet aan. Het was lastig om langs de verdediging van Koudekerk te komen. Ze hielden het achterin goed dicht. En daar hadden wij het duidelijk moeilijk mee. Zij speelden op de counter. Als wij balverlies leden op hun helft, werden zij een aantal keren gevaarlijk in de uitbraak.”

Uit een van die counters kwam de thuisploeg dan ook op 1-0. ,,De nummer tien van Koudekerk scoorde (Bas van Heerdt, red.). Een klein, jong mannetje, maar hij maakte op mij een sterke indruk”, vertelt Karasahin over de Koudekerk-speler die later de score zou verdubbelen met een tweede doelpunt.

,,In de rust hadden wij echt het gevoel dat wij gingen winnen. We speelden zeker niet slecht. Ook de veldbezetting was goed. Maar na de 2-0, rond de zeventigste minuut, moesten we wat doen. Nino (Poulina, red.) werd doorgeschoven naar het middenveld, waardoor we achterin een-op-een kwamen te staan. Zo kon er veel meer druk gegeven worden. Dat deden we ook tegen Ariston en dat had effect.”

Ook tegen Koudekerk had de omzetting resultaat. Vijf minuten na de 2-0 zorgde Peter du Prie met een mooie individuele actie voor de aansluitingstreffer. Aanvaller Martijn van Leeuwen was zelfs nog verantwoordelijk voor de gelijkmaker met een afstandsschot. ,,Een terecht gelijkspel. We hadden minimaal recht op een punt. Dat hebben we uiteindelijk ook gekregen.”

,,Of we de komende wedstrijden vanaf het begin een-op-een achterin gaan spelen? Ja, daar heb ik het al met de trainer over gehad. Hij vertelde mij dat we dat niet gaan doen. De eerste helft was volgens hem helemaal niet zo slecht. We kregen een aantal kansen, maar we hadden wat pech.”

,,Het is allemaal niet zo’n ramp”, vervolgt Karasahin. ,,Vorige week tegen Leiden hadden we natuurlijk moeten winnen en toen dachten we er misschien iets te gemakkelijk over. Dat was zonde. Maar we zijn nu pas drie speelronden ver. Dus er kan nog van alles gebeuren.”

Volgende week komt koploper Floreant naar de Kikkerpolder. ,,Een belangrijk duel voor ons. We zijn compleet. Dus we maken zeker kans. We zullen op moeten letten voor die linksbuiten. Daar heb ik al veel verhalen over gehoord. Ik ben benieuwd wat hij nou kan. Het schijnt dat hij voor Jong Oranje in de zaal heeft gespeeld. Dat wordt oppassen.”

Na veel vijven en zessen konden beide trainers wel omgaan met de 2-2.  Valk: ,,Lugdunum speelde verzorgder en de uitslag geeft een juist beeld, hoewel wij bij 2-0 nog wel de lat hebben geraakt. Ik kan wel tevreden zijn, want mijn ploeg heeft er alles aan gedaan. Dat was in het verleden nog wel eens anders.”

Hennie de Klerk was lovend over de veerkracht van zijn ploeg. ,,Dit was al de derde keer op rij dat we zijn teruggekomen vanuit geslagen positie. Op punten hadden we dit duel moeten winnen, maar je moet tevreden zijn met een punt gezien het scoreverloop.”

De Klerk roemde zijn team met de verbetenheid om zich ook bij een achterstand niet gewonnen te geven. ,,Dat zegt wel iets over deze groep, hoewel ik ook wel begrijp dat we nu eens de rollen moeten gaan omdraaien. En dan wil ik zien of de tegenstanders in staat zijn om terug te keren in de wedstrijd. Voorlopig houd ik, en die afspraak heb ik voorafgaand aan het seizoen ook gemaakt, vast aan dezelfde basisspelers. Iedereen maakt fouten, of dat nu achterin is of aan de voorkant. Spelers hebben vertrouwen nodig en die moet je dus langere tijd laten staan. In een oefenwedstrijd met UVS verloren we nipt afgelopen week, maar maakten we er vier. Ook toen kwamen we nog bijna op gelijke hoogte na een 2-5 tussenstand. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep en zie dus uit naar volgende week zaterdag. Dinsdag eerst oefenen tegen GHC, dat zijn voor ons nuttige wedstrijden.”