artikel image lugdunumIn een krankzinnig duel won Lugdunum afgelopen zaterdag met maar liefst 17-0 van het arme VCS, dat al sinds een aantal maanden weet dat het na dit seizoen afzakt naar de vierde klasse. De grote man aan de kant van de Leidenaren was Ozan Demirbas, die tien doelpunten op zijn conto nam.

Zonder de jeugdige doelman Diego Bleys, die werd vervangen door Kay Labrie, en zonder Tarik Demirbas, die verrassend op de bank begon, speelde Lugdunum een sterke eerste helft. Bij rust stond er al 7-0 op het scorebord. Tarik Demirbas was verrast over de keuze van de trainer. ,,Ik heb onder hem elke wedstrijd gespeeld, maar hij legde mij uit dat het tegen VCS handiger is om met drie verdedigers te gaan spelen. Daardoor viel ik net buiten de boot. Dat is natuurlijk te begrijpen. Tegen deze ploeg moet je gewoon vol op de aanval gaan. Het is een hele matige ploeg. Je kunt je niet voorstellen wat deze ploeg te zoeken heeft in derde klasse. Overigens moet ik wel mijn complimenten geven aan VCS voor hun sportieve gedrag. Ze gingen niet lopen schoppen en ze probeerden ook echt nog aan te vallen. We hadden naast de zwakke tegenstand ook een beetje geluk. Zowat elke kans zat erin.”

Trainer Hennie de Klerk kwam zelf overigens later aan bij de wedstrijd en bracht Tarik Demirbas een kwartier voor tijd nog in. De Klerk was daarvoor gaan kijken naar RAS, de aanstaande tegenstander in de nacompetitie. Tarik: ,,Ik heb alle vertrouwen in de nacompetitie. Als iedereen boven zijn kunnen presteert, kunnen wij stunten tegen RAS. Het loopt op dit moment goed bij ons. Als we na zo’n slechte seizoenstart dit nog kunnen bereiken, dan kunnen we ook best van een derdeklasser winnen. Aankomende zaterdag spelen we eerst het uitduel op kunstgras en daarmee kunnen we goed overweg. Dat bleek ook wel uit de wedstrijd van vorige week tegen Houtwijk, toen we 0-7 wonnen. Bovendien trainen we zo af en toe op kunstgras als het slecht weer is.”