HomeDerde klasseLugdunumLugdunum wint en komt in het zicht van wellicht iets moois

Lugdunum wint en komt in het zicht van wellicht iets moois

-

artikel image lugdunumMartijn van Leeuwen, aanvaller van Lugdunum, reageerde op de belangrijke overwinning enigszins stoïcijns. ,, Het was wel de verwachting dat wij ons zouden handhaven. We krijgen namelijk ook nog VCS (in het uitduel won Lugdunum met 2-9) op bezoek in de laatste speelronde, maar het was even afwachten wanneer het ging gebeuren.’’

Door de 2-1 overwinning afgelopen zaterdag op Loosduinen werd LSVV definitief op achterstand gezet en blijft vv Leiden op een afstand van vier punten staan. Langzamerhand kan Lugdunum de vruchten gaan plukken van de winst in de tweede periodetitel.

Al na zes minuten was het raak voor de Leidenaren. Uit een penalty – veroorzaakt door een overtreding op Van Leeuwen – scoorde Ozan Demirbas zijn vijftiende goal van het seizoen. Van Leeuwen: ,,Ik wilde in eerste instantie de penalty zelf nemen, zoals ik dat altijd doe eigenlijk, maar toen ik eenmaal achter de bal stond, bedacht ik me. Ik gunde die kans aan Ozan, want die kon dat wel gebruiken na een lange periode zonder doelpunten. Dat was lekker voor zijn vertrouwen.’’

Na 1-0 kakte de thuisploeg weer ouderwets in, volgens Van Leeuwen. ,,We gingen teveel lopen met de bal en we deden rare dingen. Daardoor hebben we weinig meer gecreëerd in de eerste helft. Jammer genoeg, valt dan op slag van rust de 1-1 uit een corner. Dat deed natuurlijk ontzettend zeer. Weer een teleurstelling.’’

Van Leeuwen moest zelf even later opgeven met een lichte blessure. ,,Ik liet me uit voorzorg wisselen, want mijn enkel was beurs en daar had ik ook behoorlijk last van. Afgelopen vrijdag met zaalvoetbal had ik al een tik op mijn enkel gekregen. Met het oog op de nacompetitie was het slim om naar de kant te gaan.’’

Na de pauze konden beide ploegen weinig gevaarlijk worden. Toch sloeg Lugdunum in de 72ste minuut toe. Over de rechterkant kwam Sergio Vrede op en legde de bal af op Demirbas, die vervolgens zijn tweede van de middag maakte en Lugdunum naar de zege schoot.

Was je tevreden over je eigen prestatie tegen Loosduinen?

Van Leeuwen: ,,Niet echt. Toen we er de eerste helft niet echt uitkwamen, wilde ik de bal gaan halen vanuit de spits. Dat moet ik natuurlijk niet doen, maar je wilt toch forceren. Ik hoop dat we in nacompetitie wat meer kunnen laten zien dan de afgelopen wedstrijden. Tijdens de nacompetitie zijn we – als het goed is – voltallig, want ook die twee A-junioren doen mee. Misschien is dat dan het extra stukje motivatie om er vol voor te gaan, want niemand wil zijn plek in het elftal kwijtraken.’’

Werd er nog gefeest na de belangrijke overwinning?

Van Leeuwen: ,,We hebben de afgelopen weken al genoeg gefeest. Dus we zijn afgelopen zaterdagavond met de selectie naar de stadsgehoorzaal geweest. Dat was wel erg gezellig. Een echt feest komt er pas als we promoveren (haha).’’

Volgend weekend is Lugdunum vrij van competitieverplichtingen, maar de week daarop staat een uitduel tegen Houtwijk op het programma.