artikel image lugdunum 2Lugdunum heeft zich dit weekend met een 4-0 overwinning op Kamerik gemeld in het linkerrijtje. Zonder de geschorste Peter du Prie en de disciplinair geschorste Martijn van Leeuwen speelde Lugdunum met name de eerste helft een matige partij op een zwaar bespeelbaar veld. Maar de inzet van Lugdunum maakte een hoop goed. Na rust schakelden de kikkers een tandje bij en daarop moest de laagvlieger passen.

 

Voeg hierbij de uitstekende doelverdediger Diego Bleijs, de ervaren laatste man Nino Poulina, buitenspelers Jordi Roeleveld en Bilal Karasahin en een team dat keihard voor elkaar wil knokken, en je hebt de ingrediënten voor een aardige pot voetbal.

 

Hoogtepunt in de eerste helft was een schitterend afstandsschot in de 35eminuut van Karasahin, dat van ver buiten het strafschopgebied zomaar in de kruising verdween: 1-0. Deze goal was ook de bevrijding waar Lugdunum naar op zoek was. Waar het in de eerste vijfendertig minuten niet of bijna niet lukte, werd er nu wel volop gecombineerd en werden er kansen gecreëerd. Onder de bezielende leiding van een magistraal spelende Poulina, die keer op keer aan de basis stond van elke aanval, ging Lugdunum op jacht om verder afstand te nemen van Kamerik.

 

Toch moesten de supporters van Lugdunum wachten tot de 55e minuut voordat men weer kon juichen. Na goed voorbereidend werk van Poulina soleerde Mimoun Rahou het zestienmetergebied in en na twee keer uitkappen van een tegenstander schoot hij de 2-0 binnen. Tien minuten later was het wederom raak. Rechtervleugelverdediger Michael Halvemaan kwam uitstekend op en speelde Ozan Demirbas aan, die deze kans keurig verzilverde: 3-0. Na diverse kleine kansjes kreeg Karasahin in de tachtigste minuut de bal en hij bekroonde zijn sterke optreden van de middag met een wederom mooie goal: 4-0.

 

Nino Poulina vertelde na afloop: ,,Het was een lekkere pot. Ondanks het gemis van Martijn en Peter gingen we er fel tegenaan. Het zal de komende weken dan ook nog even puzzelen worden voor de trainer. Volgende week staat de derby tegen Roodenburg op het programma. Uit voorzorg heb ik mij daarom een kwartier voor tijd laten wisselen, want mijn hamstring stond weer aardig gespannen.”

 

Trainer Hennie de Klerk kon na afloop opgelucht ademhalen. ,,Zolang je de tweede goal niet maakt, blijft er toch altijd het gevaar dat Kamerik langszij komt. Maar onder leiding van de uitstekend keepende Bleijs en met een tomeloze inzet van de rest van ons team hebben we Kamerik van ons af weten te schudden. We hebben gedaan wat we aan onze stand verplicht waren gezien de ranglijst, maar moest PSV afgelopen week ook niet ‘gewoon’ winnen van die Zweedse ploeg? Ze kregen niet eens een kans. Dus laat ik vooral blij zijn met deze ruime overwinning.”

 

Opstelling Lugdunum; Bleijs, Paulina, (75. Brandt), Halvemaan, Vreede, Demirbas, Rahou, Van Bemmel, Khalid, Roeleveld, Demirbas, Karasahin.