HomeDerde klasseLugdunumRAS alsnog snel voorbij aan Lugdunum

RAS alsnog snel voorbij aan Lugdunum

-

ts-lugdunumRAS leek lange tijd kansloos in het thuisduel met Lugdunum, maar de Leidenaren verspeelden uiteindelijk een 0-3 voorsprong. Trainer Hennie de Klerk kon het uiteindelijk ook niet vatten dat zijn ploeg alsnog met 4-3 verloor.

,,We stonden al met één been in de volgende ronde. Eens in de zoveel tijd kan een club een dergelijk scenario meemaken, helaas overkomt het nu Lugdunum. Maar we zien voldoende mogelijkheden om dit volgende week recht te zetten.”

Halverwege was er nog niets aan de hand voor de kikkers. Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas scoorden voor de bezoekers, terwijl de thuisploeg faalde vanaf elfmeter. Na rust zorgde Bilal Karasahin voor de 0-3, maar RAS kreeg plots vleugels en Lugdunum raakte de draad kwijt.

Ingaande op de details van de wedstrijd had De Klerk zijn mening wel klaar. ,,Hans (van As, red.) en ik hadden deze tegenstander gezien en daar wat bruikbare gegevens uit benut. We waren van meet af aan de betere ploeg, maar we waren te onrustig in ons handelen. Ook na de 0-2 hadden we meer op balbezit moeten spelen, maar dat lukte niet altijd. Dan kom je niet ver na rust op 0-3 en toen had ik het idee dat we wel de rust zouden kunnen vinden. Daarnaast dachten we wel dat de zege binnen was en dat we er verschrikkelijk goed voor stonden.”

Op dat moment was dat ook zo, maar Lugdunum verloor plotseling grip op de wedstrijd. ,,Op zich viel dat aanvankelijk nog mee, want na de 1-3, een misverstand bij ons achterin, kreeg Ozan Demirbas een prima kans op de 1-4. Die goal bleef uit en in de omschakeling maakten zij de 2-3. We waren vanaf dat moment de weg kwijt, qua beleving en instelling. Daar hebben zij ten volle van geprofiteerd. Dit resultaat is ontzettend jammer en onbegrijpelijk, temeer omdat ik deze tegenstander vond spelen als een gemiddelde derdeklasser. Ik denk dat onze ploeg niet het vermogen had om genoegen te nemen met een gelijkspel bij die 3-3 en daardoor kregen we nog een goal tegen.”

Volgende week zal Nino Poulina ontbreken vanwege een schorsing, maar RAS zal zeker ook niet volledig zijn want zij pakten vijf keer geel tegen de groenwitten.