donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenFC Rijnland durft weer positief vooruit te kijken

FC Rijnland durft weer positief vooruit te kijken

-

artikel image rijnland 3In tijden van tegenspoed dienen lichtpuntjes als motivatiemiddel. De wedstrijd van FC Rijnland tegen ASC kan als zodanig beschouwd worden. De Leidenaars konden weliswaar de zevende nederlaag op rij niet afwenden, maar toch stapte coach Ronald Mink met een positief gevoel van het veld. In de wetenschap dat zijn ploeg er alles aan had gedaan, kon de trainer leven met het verlies: 1-3.

Nog geen week geleden zag Mink het totaal niet meer zitten. De wijze waarop zijn ploeg zich tegen Roodenburg naar de slachtbank had laten leiden was even frustrerend als beschamend. Mink vroeg zich hardop op af of het nog wel goed zou komen met zijn ploeg. Een week later was de oefenmeester alweer optimistischer gestemd. ,,Ik heb een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We hebben gestreden en naar behoren gevoetbald. Dan ben ik als trainer minder ziek van een nederlaag. Al was een gelijkspel wel meer conform de verhoudingen geweest.”

Al het hele seizoen wordt Rijnland geteisterd door een ware blessuregolf. Zo moest zelfs de 47-jarige voorzitter Wim Pikaar de afgelopen weken een aantal keer opdraven. Mink telde tegen ASC ditmaal negen afwezige basisspelers. ,,Daarom moet ik de complimenten maken aan de jongens die vandaag gespeeld hebben. Zij hebben het goed ingevuld.”

Over het algemeen was Mink zeer te spreken, ook over de arbiter. ,,Het was een leuke wedstrijd met een goede scheidsrechter. Na afloop stonden we samen met John Verschoor (trainer van ASC, red.) gezellig een biertje te doen. De scheidsrechter zei dat hij zoiets dit seizoen nog niet heeft meegemaakt. Zo’n opmerking is ook wat waard.”

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor volgend seizoen alweer in volle gang. De verwachting is dat de selectie van Rijnland een flinke kwaliteitsinjectie krijgt. ,,Het ziet er zeer rooskleurig uit”, zegt Mink. ,,Ik verwacht dat er acht tot twaalf spelers bijkomen.” Daar zitten niet de minste namen bij. Zo keert Arjan Kluivers terug en komen ook Boudewijn Kamphues (Oegstgeest) en Marco Vink (FC Boshuizen en oud-Alphense Boys) Rijnland versterken.

,,Dat zijn jongens die op vrijdagavond in de kantine een biertje komen doen. Het zijn uitstekende voetballers die we prima kunnen gebruiken. Een speler als Arjan Kluivers is een winnaar. Hij zou een lastige jongen zijn, maar ik kan daarmee wel overweg. Ik heb hem verteld wat de regels zijn en daar heeft hij zich gewoon aan te houden. We zijn met Rijnland een andere weg ingeslagen. Dat we dit seizoen pas een rode kaart hebben gekregen, zegt genoeg.”

Tegen ASC kwam Rijnland op een 2-0 achterstand. Rijnlander Benny Lens bracht de spanning terug. Het was vervolgens wachten op de gelijkmaker, maar op de counter beslisten de bezoekers de wedstrijd. Voor ASC scoorden Niels Buikema tweemaal en Paul van Kasteel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read