FC Rijnland  8466 (Zondag, 4A)- FC Rijnland staat na afgelopen weekend nog net in het linkerrijtje, maar na de nederlaag tegen SEP zingt de formatie van Ronald Mink een toontje lager (3-0). De Leidse ploeg heeft nu zeven punten uit vijf wedstrijden en is na SEP getrakteerd op de tweede nederlaag van het seizoen. Pietje Brandt die eerder aangaf dat hij zijn nieuwe club ‘wel kampioen ziet worden’, was na de nederlaag beduidend minder opgetogen maar zeker niet uit het veld geslagen.

 

Brandt, die door zijn trainer aanvankelijk op e bank werd gehouden, had wel wat verklaringen voor de uitglijder bij Sport En Plezier. ,,Een onterechte rode kaart voor Boudewijn (Kamphues, red.) brak ons op. We wilden juist in de wedstrijd klimmen, maar door zijn uitsluiting liep de lucht eruit bij ons. De scheidsrechter gaf rood, terwijl hij bij de situatie met zijn rug naar de situatie stond. Ik liep ter hoogte van Boudewijn en die speler van SEP liep juist tegen Boudewijn op. Zijn verklaring was uiteindelijk dat er een duel was uitgedeeld door onze speler. Het sloeg nergens op, maar op dat moment sta je wel met tien man en knakt er wat. Toch zou het niet eerlijk zijn om de verliespartij daar volledig aan op te hangen. We begonnen hel slap en zij kwamen daardoor boven te liggen en daarmee hebben we onszelf in de nesten gewerkt.”

 

Vlak voor rust greep Mink in, want FC Rijnland speelde als en aangeslagen bokser. ,,Ik denk dat de trainer bepaalde keuzes heeft gemaakt, die niet gelukkig zijn uitgevallen. Nee, los van het feit dat ik op de bank begon. Het systeem werkte niet en dat heeft iedereen kunnen zien. Het blijft ook lastig, want we hebben het er onderling wel eens over met de spelers en iedereen komt tot een andere opstelling of systeem. Het is wat dat betreft net Oranje bij ons, daar heeft ook iedereen een mening over. Hoe dan ook, het stond niet goed. En ik vind dat het ook nog niet goed heeft gestaan in eerdere duels. Het voetbal komt er niet uit, waarbij we tegen SEP wel zo ongeveer de slechtste wedstrijd hebben afgeleverd. Ik ben voor alle duidelijkheid ook nog niet tevreden over mezelf.”

 

FC Rijnland heeft plannen voor dit seizoen, maar vooralsnog werden al acht punten gelaten aan de tegenstander. De verwachtingen komen dus nog niet uit. ,,Dat valt niet te ontkennen. Los van de resultaten moeten wij met deze selectie in staat zijn om veel beter voetbal te spelen. In die vijf wedstrijden heb ik nog steeds gen steekbal gezien. Belachelijk, want met zoveel goeie spelers mag je dat wel verwachten.”

 

Niet alleen Kamphues kreeg een rode kaart, maar ook Arjan Kluivers kreeg twee gele kaarten voorgehouden. Al met al een weinig gedenkwaardige middag voor Mink en zijn volgelingen. ,,Je kunt zeggen dat we deze middag zo snel mogelijk moeten vergeten, maar aan de andere kant ben ik juist van mening dat we hiervan moeten leren. Het moet voer zijn voor de trainers en voor de spelers. Onze trainer is er geweldig mee bezig, maar hij moet ook kunnen zien dat onze voorhoede in al die wedstrijden enkel wordt bereikt door Vinkie (doelman Marco Vink, red.). Dat is kwalijk en dat moet eruit. Natuurlijk weet ik ook wel dat je met acht nieuwe spelers niet iedereen zomaar van het veld speelt in de eerste maanden, maar het wordt wel tijd dat we kritisch naar onszelf gaan kijken. We krijgen nu op papier ploegen die we moeten kunnen pakken. Als we echter in de komende wedstrijden met Kickers’69, Warmunda en Leidsche Boys niet minimaal zes punten erbij verzamelen, moeten we onze doelstelling bijstellen en dan ga je niet met de besten mee. Als we meer willen dan ‘ga het veld in en maak er het beste van’, moeten er wezenlijke zaken veranderen. Vertrouwen heb ik nog steeds volop, maar we mogen nu zo zoetjes aan wel meer gaan laten zien.”