ts-rijnland groot(Zondag, 4A)- FC Rijnland kon bij een nederlaag afdalen naar de laatste plaats, maar de Leidse ploeg pakte een puntje bij Warmunda. De brigade van Egmond Blinker bleef daardoor wel laatste en bij FC Rijnland was er weer enig optimisme na een moeizame week vol gespreksstof.

 

De ploeg van Ronald Mink verloor vorige week van GOL Sport en met de 0-2 score waren de mannen van Taoufik Maatoug nog poeslief voor het zwalkende FC Rijnland. Mink vroeg zich hardop af of hij nog wel door moest gaan en vroeg bedenktijd aan. Na een paar constructieve gesprekken met het bestuur rechtte Mink zijn rug en hij toog dus met zijn ploeg naar Warmond. Ook de spelersgroep besloot unaniem te kiezen voor de geplaagde trainer.

 

Verdediger Dexter Pardon was blij met de enigszins teruggekeerde rust en had tegen Warmunda weer het idee gekregen dat de gifbeker leeg was. Het ging hem niet eens zo zeer om de uitslag (1-1), maar meer over de instelling van zijn ploeg.

 

,,Het resultaat is misschien wat teleurstellend, maar er is gevochten en dat mankeerde er wel aan de voorbije weken. Er stond veel meer een team en alleen van daaruit kunnen we weer omhoog kijken. We hebben wel kansen gehad op de overwinning, maar helaas ontbrak het ons aan een beetje geluk. Het was jammer dat we de snel verkregen voorsprong niet konden vasthouden.”

 

De bezoekers kwamen aan de leiding via Boudewijn Kamphues en die goal leek het juiste medicijn voor de Rijnlanders. Vier minuten na de openingstreffer, er waren nog geen tien minuten gespeeld, was het echter al 1-1 door Jeroen van Noort.

 

,,In het vervolg van de wedstrijd waren er kansen over en weer. We kwamen goed de rust uit, maar de ware scherpte misten we. Maar goed, we bleven werken voor een goed resultaat en dat was de winst van vandaag.”

 

Bij FC Rijnland waren Arjan Kluivers en Mike Verhoogt geschorst. Doelman Marco Vink is vertrokken en ook Robert Dros, een vriend van Pardon, is gestopt.

 

,,Dat wil zeggen, daar lijkt het op. Men gaat nog proberen hem over te halen om weer aan te sluiten en dat zou ik als vriend heel prettig vinden. Hij is een bruikbare kracht voor de ploeg. Het is jammer dat de roerige weken er wel ingehakt hebben. Ik ben een jongen van deze club en liever had ik de eerste seizoenshelft anders gezien. Individueel gezien is er niets mis mee bij ons, maar we waren geen team. Gelukkig was het verhaal van deze middag anders en was iedereen weer veel positiever. Ook de trainer en daar was ik blij mee. In zijn positie had ik er ook over na gaan denken, want hij kreeg alle kritiek over zich heen en dat terwijl de spelers het boetekleed hadden moeten aantrekken. Dat lijkt nu ook het geval en nu kunnen we verder.”

 

Pardon vormde tot nu toe een uitzondering in de povere prestatiecurve. Hij voldeed wel en kreeg wekelijkse de complimenten van zijn trainer. ,,Dat is leuk en doet mij ook wel wat. Toch had ik liever gezien dat wij vaker drie punten hadden gehaald. Voetbal is een teamsport en dat werd nog wel eens vergeten. Als wij blijven knokken voor elkaar, zie ik het nog wel goed komen. Niemand moet denken dat hij perfect is, want we spelen allemaal maar vierde klasse. De een is beter dan de ander, maar je doet het met elkaar. Laten we hopen dat we een nieuwe start hebben gemaakt.”

 

Opstelling FC Rijnland: Smeele, Van Leeuwen (Van Putten), Van Houten, De Water, Pardon, Luiten, Mink (Lens), Bleijenberg, Van Koppen, Kamphues, Brandt.